FIS Sarıkamış Kupası

FIS Sarıkamış Kupası -Bayraktepe Kayak Merkezinde 8 ülkeden 60 sporcunun katıldığı FIS Sarıkamış Kupası tamamlandı -Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık: Tarihimizdeki en düşük FIS puanımızı elde ettik. Hedefimiz b


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen FIS Sarıkamış Kupası büyük slalom yarışlarıyla tamamlandı.
     Bayraktepe Kayak Merkezinde 8 ülkeden 60 sporcunun katıldığı yarışlarda dereceye giren sporculara Kar Otelde düzenlenen törenle madalyaları verildi.
     Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, törende yaptığı konuşmada, Sarıkamışta böyle bir organizasyon gerçekleştirdikleri için Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, Bizler spora destek olmak için her zaman adayız. Kaymakamlık ve belediye olarak bundan sonraki yarışlarda da ev sahipliği yapmak istiyoruz dedi.
     Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık da 4 gün süren uluslararası bir turnuvayı sorunsuz şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Yurt dışından gelen FIS yetkilerinin de organizasyondan memnun kaldıklarını anlatan Ayık, Burada Avrupadan birçok ülke ve komşu ülkeleri ağırladık. Bu cennet kayak merkezimizi, Sarıkamışı ve ülkemizi tanıttık. Misafirperverliğimizi ve güler yüzümüzü gösterdik. Bu açıdan da çok önemli diye konuştu.
     Ayık, Türk Milli Takımı sporcularının büyük başarıyla yarışları tamamladığını belirterek, şunları kaydetti:
     Ama her şeyden önemlisi muhteşem bir sonuçla bu kupadan ayrılıyoruz. Tarihimizdeki en düşük FIS puanımızı elde ettik. Hedefimiz bu sene 30 puanın altına düşebilmekti. Şimdi 17 FIS puanına düşürdük. Çocuklarımız inanılmaz başarılıydı. Toplam 20 madalya kazandık. Çocuklarımız çok güçlü rakiplerle mücadele ettiler ama çok iyi yarıştılar. FIS puanını çok iyi düşürdüler. Bu şu anlama geliyor; bir daha ki sene yapılacak olimpiyat yarışları elemelerine daha fazla sporcuyla katılma imkanı bulacağız.
     Törende daha sonra dereceye giren sporculara madalyaları verildi.
     Bu arada bugün tamamlanan büyük slalom yarışlarında dereceye giren sporcular şöyle:
    
     Bayanlar
     ----------------
     1-Tuğba Daşdemir
     2-İrem Önder
     3-Fatmanur Gül
    
     Erkekler
     ----------------
     1-Levent Taş
     2-Emre Şimşek
     3-İbrahim Yıldırım
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber FIS Sarıkamış Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER