Futbol keyfi Anadolu Ajansında

Futbol keyfi Anadolu Ajansında -Anadolu Ajansı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasının tüm detaylarını, Euro 2012 Özel Sayfası ile futbol severlere duyuracak -Dev organizasyona ilişkin haberlerin zengin görsel içeriklerle sun


ANKARA (A.A) - Anadolu Ajansı, Polonya ile Ukraynanın evsahipliği yaptığı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasının tüm detaylarını, Euro 2012 Özel Sayfası ile futbol meraklılarına duyuracak.
     Dünyanın en büyük 5 haber ajansı arasında yer almak için 100. Yıl Vizyonu kapsamında atılımlarını sürdüren Anadolu Ajansı, futbol severleri unutmadı. Anadolu Ajansı Yeni Medya Haberleri Editörlüğü, Avrupa kıtasının en iyi 16 milli takımının mücadele edeceği futbol şöleni için özel web sayfası hazırladı.
     Futbol meraklıları, euro2012.aa.com.tr adresinden erişilen sayfada, dev organizasyonda mücadele edecek 16 takımın kadrolarına, teknik adamlara ilişkin bilgilere, oyuncuların teknik özelliklerine, maç takvimine, grafiklerle, statlar hakkında ayrıntılı anlatımlara zengin görsel içeriklerle ulaşabilecek. Spor Haberleri Editörlüğünce de maç sonuçlarına yönelik yayımlanan haberler geniş bir şekilde sayfada yer alacak.
    
     -Şampiyonada ilk düdük İspanyoldan-
    
     Şampiyona, Polonyanın başkenti Varşovada, (A) Grubunda Polonya ile Yunanistanın TSİ 19.00da oynayacağı açılış karşılaşmasıyla başlayacak. Karşılaşmayı İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo yönetecek. Carballonun yardımcılıklarını vatandaşları Roberto Alonso Fernandez ve Juan Carlos Yuste Jimenez yapacak.
     (A) Grubunda günün diğer maçında Rusya ile Çek Cumhuriyeti mücadele edecek. Polonyanın Wroclaw kentindeki maç TSİ 21.45te başlayacak. Şampiyonada 16 takım dörtlü gruplar halinde mücadele edecek ve gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar çeyrek final vizesini alacak. Çeyrek finalde ise gruplarını ilk sırada tamamlayan 4 takım, diğer grupların ikincileriyle çapraz eşleşme usulü eleme maçı oynayacak.
    
     -Final 1 Temmuzda-
    
     Grup maçları 8-19, çeyrek finaller 21-24, yarı finaller 27-28 Haziranda yapılacak. Final maçı ise 1 Temmuzda, Kievdeki Olimpiyat Stadında oynanacak.
     Şampiyonluğu kazanan ekip, 2013te Brezilyada düzenlenecek A haberleri'>FIFA Konfederasyon Kupasına doğrudan katılma hakkını elde edecek. A ve C gruplarındaki maçlar, Polonyanın Varşova, Gdansk, Wroclaw ve Poznan kentlerinde oynanacak. B ve D gruplarındaki maçlara ise Ukraynanın Kiev, Kharkiv, Donetsk ve Lviv kentleri evsahipliği yapacak.
     Çeyrek ve yarı final maçları ise Polonya ile Ukrayna arasında paylaştırılacak.
     Turnuvada, resmi top olarak belirlenen Adidas Tango 12 kullanılacak.
    
     Muhabir: Necati Keleş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Futbol keyfi Anadolu Ajansında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER