Gasp davasında, bir paket sigara için

Gasp davasında, bir paket sigara için 3 yıl hapis -Bursada bir markette kasiyer ve çalışanı silahla edip bir paket sigarayı gasbettiği iddiasıyla hakkında dava açılan sanığa, ilk duruşmada 3 yıl 20 gün hapis cezası verildi


BURSA (A.A) - Merkez Yıldırım ilçesinde, geçen ay, bir markette kasiyer ve çalışanı silahla tehdit edip bir paket sigarayı gasbettiği iddiasıyla hakkında dava açılan sanığa, ilk duruşmada 3 yıl 20 gün hapis cezası verildi.
     Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, yağma suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Mesut Tütüncü hazır bulundu. Duruşmaya, müştekiler kasiyer Ç.A ve markette çalışan F.G ile sanığın avukatı da katıldı.
     Tutuklu sanık, olay gecesi alkollü olduğunu, markete bir şeyler almak için girdiğini, aldığı sigaranın parasını kasiyere ödediğini ileri sürerek, Suçsuzum dedi.
     Kasiyer Ç.A ise olay gecesi sanığın ceviz ve portakal aldığını belirterek, Kendisinden tutarını istedim. Cebinden bozuk para çıkardı. Ancak, para yetmedi. Sonra aniden silah çekip, kasadaki parayı vermemi istedi. Para olmadığını söyledim. Buradaki sigarayı alıyorum dedi ve sigarayı alıp gitti. Kendisinden şikayetçiyim diye konuştu.
     Mahkeme heyeti, tutuklu sanığa, gasbettiği iddia edilen sigaranın parasını ödeyip ödemediğini sordu. Sanık avukatının parayı ödeme talebini kabul etmesi üzerine söz alan sanık, cezaevinden geldiği için üzerinde para bulunmadığını öne sürdü. Bunun üzerine sanık avukatı İrfan Tuncel, 10 lirayı duruşmada bulunan kasiyere verdi. Kasiyer Ç.A sigaranın bedeli olan 9 lira 75 kuruşu aldıktan sonra para üstü 25 kuruşu iade etti.
     Heyet, kısa aranın ardından, tutuklu sanığa önce 11 yıl hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalardaki iyi halini, müştekinin mağduriyetinin giderilmiş olmasını ve gasbedilen malın değerinin düşük olmasını da göz önünde bulunduran heyet, cezayı 3 yıl 20 güne düşürdü ve kararla birlikte sanığın tahliyesine karar verdi.
     Yargıtayın yerel mahkemenin verdiği kararı onaması halinde, sanık tekrar cezaevine girecek.
     Yıldırım ilçesi Karaağaç Mahallesinde bulunan markete giden Mesut Tütüncü, kasiyer Ç.Aya silah doğrultarak kasadaki paraları vermesini istemiş, kasadaki paraların az olduğunu gören Tütüncü, bir paket sigara alarak olay yerinden kaçmıştı. Polisin yakalamaya çalıştığı şüpheli, Bursa Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim olmuş, adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Gasp davasında, bir paket sigara için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER