Gençler Kültür Çınarlarıyla Buluşuyor projesi

Gençler Kültür Çınarlarıyla Buluşuyor projesi -Burdur Emniyet Müdürlüğü, proje kapsamında 70 öğrenciyi sanatkarlarla bir araya getirdi


BURDUR (A.A) - Burdur Emniyet Müdürlüğü, Gençler Kültür Çınarlarıyla Buluşuyor projesi kapsamında 70 öğrenciyi, sanatkarlarla bir araya getirdi.
     Burdur Valiliği koordinasyonunda oluşturulan projede, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ) okuyan 70 öğrenci, kentin çeşitli yerlerindeki unutulmaya yüz tutmuş bazı sanatları icra eden bazı mesleklerin son ustaları ile buluştu.
     Proje kapsamında öğrenciler, Teke ve Toros bölgesinin kültürünü yansıtan ezgiler ve yöresel sanatları yaşatan zanaatkarlar ile kalay, bakır, yorgan, semer gibi bazı mesleklerin ustaları ile söyleyişi ve mülakat yapma fırsatı buldu.
     Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda proje tanıtımına, Vali vekili Halil Karbuz, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Celal Aydoğan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, emniyet yetkilileri, öteki ilgililer ve çok sayıda öğrenci katıldı.
     Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, burada yaptığı açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, hazırlanan Gençler Kültür Çınarlarıyla Buluşuyor projesi kapsamında kültür çınarları ile öğrencileri bir araya getirdiklerini söyledi.
     MAKÜ ve emniyet teşkilatının işbirliğiyle oluşturulan projede, gençler ile polis arasındaki iletişimi artırmak istediklerini belirten Aydoğan, Burdurdaki zanaatkarlar, ustalar ve öğrencileri bir araya getirdik. Buradaki amaç üniversiteye gelen öğrencilerin Burdur kültürünü tanımalarına katkıda bulunmak ve emniyet ile güzel diyaloglarda bulunmalarını sağlayarak, öğrencilerin farklı kişilerin ve grupların etkisine girmelerini engellemektir dedi.
     MAKÜ öğrencisi Meryem Derviş ise projeyi çok yararlı bulduğunu belirterek, Burdurun tanıtımına katkı sağlayacağına inandığı projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Gençler Kültür Çınarlarıyla Buluşuyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER