Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesi

Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesi -Proje kapsamında 7 ülkenin gençleri bir araya gelecek


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesinin Avrupa Birliği hibe programları kapsamında gerçekleştirdiği Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesiyle 7 ülkenin gençleri bir araya gelecek.
     İlçedeki gençlerin Türkiyenin ABye tam üyelikle ilgili müzakere süreci ve ABnin istihdam politikası hakkında bilgi sahibi olabilmesi için çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı hibesi kapsamında Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor konulu proje geliştirildi.
     Türkiye, İtalya, Malta, Estonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Litvanyadan 35 genci ve gençlik çalışanını bir araya getirecek proje, eski Varsak belediye binası yanındaki Kepez Belediyesi Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde 19-23 Mart arasında yapılacak.
     Proje çerçevesinde düzenlenecek oturumlarda gençler, uluslararası bir platformda uzmanlar, yerel yönetimler, STK ve özel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek istihdam ve Avrupa İstihdam Stratejisini tartışacak. Gençler, uzmanlarla Avrupa İstihdam Stratejisinin dört temel başlığı olan girişimcilik, istihdam edilebilirlik, iş gücü piyasasının uyumlulaştırılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması çerçevesinde genç işsizliği konusundaki mevcut durum, önlemler, politikalar, sorunlar ve çözüm önerilerini paylaşacak.
     Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesi, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde 19 Mart Salı günü saat 10.00da İstihdam edilebilirlik ve Uyarlanabilirlik başlığı altındaki oturumla başlayacak.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER