Gençlik Treni yola çıktı

Gençlik Treni yola çıktı -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: 250 bin genci, doğu-batı ve kuzey-güney enleminde hareket ettireceğiz


ANKARA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlık ve TCDD Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan Gençlik Treni-Bu memleket bizim projesi kapsamında 19-29 yaş grubundan gençleri Türkiyeyi gezdirecek Gençlik Treninde yolculuk yaptı.
     Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın da katıldığı törenle Ankara Garından Sivasa hareket eden trenle Kırıkkaleye kadar yolculuk yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, trende gazetecilere projeyle ilgili bilgi verdi.
     Bakan Kılıç, onlarca proje için çalıştıklarını belirterek, Proje için 98 bin kişi kayıt yaptırdı. Bu rakamın 200 bine ulaşmasını bekliyoruz ama hepsini karşılayamayacağız. Bu projeyle yaklaşık 250 bin genci, doğu-batı ve kuzey-güney enleminde hareket ettireceğiz. Türk Ekonomi Bankası (TEB) da projenin ana sponsorudur dedi.
     Kamu ve özel sektörün tüm imkanlarını bu proje için kullandıklarını anlatan Kılıç, şöyle devam etti:
     Memleketin dört bir yanında gençlerin yaşamasını istiyoruz. Hedefimiz bu. İmkan buldukça devam edeceğiz. Başvuruları internetten aldık. Köydeki gençleri de şehirdeki gençleri de kabul ettik. Bu tren Sivasa gidecek ve Divriğinden geri dönecek. Proje için TEB 1 milyon lira verecek. Seyyah Projesi için de Ziraat ve Halk Bankasından 2 milyon lira aldık. Kullanımı erkekler ve bayanlar olarak ayırdık. Kızların oranı bir önceki projeye göre artış gösterdi. Önceden yüzde 30da olan kız oranı şimdi ise yüzde 45e ulaştı.
     Trenin Kırıkkaleye ulaşması sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kendilerini karşılayan yetkililere teşekkür etti. Daha sonra Kılıç, trenle yola çıkan kızlarla tren önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Bu arada Bakan Kılıç, öğle yemeğini de seyahate katılan kızlarla birlikte yedi. Bakan yemek sırasında kızlarla da sohbet etti.
    
     Muhabir: Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Gençlik Treni yola çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER