Gez

Gez-Gör ile Kocaeliyi tanıyorlar


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığınca yürütülen Gez-Gör Kocaeli programı kapsamında Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği yönetici ve üyelerini ağırladı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentin tarihi ve turistik mekanlarının gezdirildiği programda, dernek üyelerinin ilk defa gördüğü yerleri yakından tanıma imkanı bulduğu bidirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Kocaelide yaşayan vatandaşları kenti daha yakından tanımalarını sağlamak amacı ile Gez-Gör Kocaeli programını yürütüyor.
     Programın konukları Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği yönetici ve üyeleri oldu. İlk olarak Türkiyenin en büyük endüstriyel projesi olan Sekaparka gelen konuklar, burada gönüllerince dolaşma imkanı buldu. Seka alanı içindeki Kültür Evlerini dolaşan dernek yöneticileri ve üyeleri Mevlevi Evini de gezdi. Burada Mevlevi Kültürü ile ilgili bilgiler alan konuklar buradan Sismoloji İnceleme Merkezine geçti.
     Merkezde depremle ilgili bilgiler alan dernek yetkililerine, deprem bilincine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Kültür Evleri gezisini Azerbaycan Kültür Evinde sona erdiren grup, buradan Eskihisar Sahiline geçti. Mesire alanları, yürüyüş yollarını gezen öğrenciler ilk kez gördükleri mekanları dolaşarak mutlu bir gün yaşama imkanı buldu.
     Dernek yöneticileri gezinin kendileri için çok verimli geçtiği belirterek, bu tarz etkinliklerin kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Dernek üyeleri ise çocukları ile beraber yapılan gezi ile birçok yeni yerler gördüklerini söyledi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER