Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Adıyamanda bir çocuk, Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde gerçekleştirilen proje kapsamında koruyucu aile yanına yerleştirildi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda bir çocuk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde gerçekleştirilen, Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile yanına yerleştirildi.
     Adıyaman Yetiştirme Yurdunda bir yıldır kalan ve kimsesi olmayan 7 yaşındaki çocuk, yapılan çalışmalar sonucunda çocuğu bulunmayan ve daha önce evlatlık talebi olan bir ailenin yanına verildi.
     Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan, Gönül Elçileri Projesinin Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde gerçekleştirildiğini anımsattı.
     Yetiştirme yurdunda bulunan 40 çocuğu koruyucu ailelerin yanına yerleştirmek için çalışma başlattıklarını, proje kapsamında bir çocuğun koruyucu aile yanına verildiğini belirten Demirkol, şöyle devam etti:
     Yurdumuzda kalan, annesi ve babası vefat etmiş 7 yaşında bir çocuğumuz vardı. Herhangi bir akrabası olmayan bu çocuğu daha önce evlatlık talebinde bulunan bir ailenin yanına yerleştirdik. Bu çocuğumuz sıcak bir aile yuvasına kavuştu. Hedefimiz yurdumuzda kalan 40 çocuğu da koruyucu ailelerin yanına yerleştirmek. Bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yapacağımız çalışmayla bu projeyi gündeme tutacağız.
     Koruyucu aile olmak isteyenlerin bazı şartlarının değerlendirildiğine dikkati çeken Demirkol, şunları kaydetti:
     Koruyucu aileler, yanlarına yerleştirilen çocuğun her yönden sağlıklı gelişimi için gerekli koşulları sağlamak ve uygulamak durumunda. Çocuğun eğitimi veya meslek sahibi olması için gerekli çabayı gösterecekler ve hiçbir surette çalıştıramayacaklar. Çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara karşılık koruyucu ailelere her çocuk için 350 ila 900 lira arasında ödeme yapılacak. Ödenecek tutarla çocuğun, eğitim, kurs, servis, harçlık gibi giderleri karşılanacak.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER