Hava yutmak mide gazına neden olabilir

Hava yutmak mide gazına neden olabilir -Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yurdakul: -Yemek yerken ya da bir sıvı tüketilirken yutulan hava mide gazı oluşmasına neden olabilir


ANTALYA (A.A) - Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun Yurdakul, yemek yerken ya da sıvı tüketilirken yutulan havanın mide de gaz sorunu oluşmasına neden olabileceğini bildirdi.
     Yurdakul, yaptığı açıklamada, vatandaşların sağlıklı beslenmeleri için yedikleri, içtikleri besinlere ve yeme içme şekillerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Bazı gıdaların insan vücudunda şişkinliğe ya da gaz sorununa neden olabildiğine işaret eden Yurdakul, özellikle lahana, kereviz, turp, brokoli, karnabahar, soğan, sarımsak, pırasa, salatalık, şalgam, süt, bakla, kurufasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı, bezelye, kavun, armut, alkol gibi gıdaların bazı insanlara dokunabildiğini kaydetti.
     Midenin boşalma süresini uzatan ve doygunluk hissi yaratan yağlı gıdaların da şişkinliğe ve hazımsızlığa neden olduğuna işaret eden Yurdakul, Stres, heyecan, endişeli ruh hali de şişkinlik oluşumuna neden olabilir. Sindirim sistemiyle ilgili rahatsızlıklar da mide şikayetlerinize sebep olur. Tüm bunlar yaşam kalitemizi olumsuz etkiler dedi.
     Yurdakul, şişkin bir karın ve dayanılmaz gaz sancılarından şikayet edenlerin yedikleri yiyeceklere ve pişirilme şekillerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.
     Yemek yerken hava yutmanın da şişkinliğe neden olduğunu vurgulayan Aysun Yurdakul, Hava yutma mide gazının en sık rastlanan sebebidir. Yemek yerken ya da bir sıvı tüketilirken yutulan hava mide gazı oluşmasına neden olabilir. Sigara içmemiz ve uygun olmayan takma dişler normalden fazla hava yutmanıza neden olur dedi.
     Yenilen yemeklerin sindirimini kolaylaştırmak için çok iyi çiğnenmesi gerektiğini ifade eden Yurdakul, midenin görevinin besini parçalamak değil, parçalanmış gıdayı sindirmek olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Hava yutmak mide gazına neden olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER