Hayatı Beraber Paylaşalım projesi

Hayatı Beraber Paylaşalım projesi -Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, proje kapsamında Uzmanlar Eğitim ve Rehabilite Merkezindeki 300 öğrenciye yardımda bulundu


BAYBURT (A.A) - Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, ÖDES Programı kapsamında engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarına devam ediyor.
     Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Özel Kardeşlerimizle Hayatı Beraber Yaşayalım projesi kapsamında Uzmanlar Eğitim ve Rehabilite Merkezi ziyaret ederek burada eğitim alan 300 öğrenciye kitap, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunacak oyuncaklar ve kırtasiye yardımında bulundu.
     Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir, Türkiyede maalesef yaşanılan konuttan kamusal yaşam ve ulaşım araçlarına kadar tüm çevresel unsurların engellilerin gereksinimleri dikkate alınarak tasarlanmadığını belirterek, Kentlerimizin çoğunda engelli bireylerin erişim ve ulaşım olanaklarını engelleyici pek çok unsura rastlanmaktadır. Projemiz engelli vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıları dile getirip bu alanda ilimizde farkındalığı arttırmayı hedeflemektedir dedi.
     Bayburtta birçok fiziksel çevre unsurunun, engellilerin topluma katılmasının önünde ciddi birer engel oluşturduğunu ifade eden Demir, Böylece sahip olduğu engeli nedeniyle hareket yeteneği sınırlanmış insanların, bu ve benzeri sebeplerle yaşadıkları sınırlama daha da pekişmektedir. Bunun anlamı hareket yeteneği sınırlanan bireyin toplumsal yaşamdan dışlanmasıdır. Engelliler toplumdan soyutlanmaktadır. Biz bunu istemiyoruz. Bizim amacımız engelli vatandaşlarımızla hayatı beraber paylaşmaktır diye konuştu.
     Uzmanlar Eğitim Kurumu Kurucu Müdürü ve Beyaz Ay Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Serhat Kılıç, Tahsin Demir ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne, Bayburttaki engellilere sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür etti.
     Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne teşekkür belgesi verildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Hayatı Beraber Paylaşalım projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER