Her Kulaç Denize Bir Nefes

Her Kulaç Denize Bir Nefes -Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, deniz kirliliğine dikkat çekmek için DenizTemiz Derneği/TURMEPA tarafından başlatılan proje kapsamında, Güzelbahçe açıklarında kulaç attı


İZMİR (A.A) - Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, DenizTemiz Derneği/TURMEPA tarafından başlatılan Her Kulaç Denize Bir Nefes projesi kapsamında deniz kirliliğine dikkat çekmek İzmİrin Güzelbahçe kıyılarında kulaç attı.
     DenizTemiz Derneği/TURMEPA tarafından başlatılan Her Kulaç Denize Bir Nefes projesi kapsamında Türkiyenin kıyı şeridinde yüzme etkinlikleri gerçekleştiren engelli milli sporcu, ilkini İstanbul Boğazında gerçekleştirdiği yüzme etkinliğini, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi ve Güzelbahçe Belediyesinin işbirliği ile İzmirde sürdürdü.
     Güzelbahçe açıklarından antrenörü Mert Onaran, triatlon milli takım sporcuları Fikret Emre, Kubilay Bal, Haşmet Can Aktaşile birlikte tekneden denize giren engelli sporcu Kemal Öztürk, beraberindekilerle birlikte tek koluyla sahile kadar kulaç attı.
     Öztürk ve beraberindekileri sahilde, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve sahilde kıyı temizliği çalışması yapan öğrenciler karşıladı.
     Engelli milli sporcu Özdemir, etkinlik sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, hem engellilerin su sporlarına ilgisini çekmeyi hem de toplum genelinde çevre bilinci geliştirmek adına bu projeye katıldığını belirtti.
     Antrenman için ormanlarda koşarken gördüğü çöplerle denizlerde ki çöpler arasında fark olmadığını, yaşanabilir bir çevre mirası bırakabilmek için toplumun her kesimine görev düştüğünü kaydeden Özdemir, Ne ormanlar ne de denizler bizim çöplüğümüzdür dedi.
     Özdemir, denizlerin ve kıyıların korunması gerektiğini vurgulayarak, sahilde kıyı temizliği yapan çocuklara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Her Kulaç Denize Bir Nefes Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER