Hocalı Soykırımı konferansı

Hocalı Soykırımı konferansı -Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Mirzezade: -Hocalı katliamı Ermenilerin Türk halklarına karşı türettikleri onlarca, yüzlerle katliamların ancak biridir (Fotoğraflı


GİRESUN (A.A) - Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Aydın Mirzezade, Hocalı katliamı Ermenilerin Türk halklarına karşı türettikleri onlarca, yüzlerle katliamların ancak biridir dedi.
     Mirzazade, Giresun Üniversitesince rektörlük konferans salonunda düzenlenen Hocalı Soykırımı konulu konferansta yaptığı konuşmada, yüzyılardır Türklerin Kafkasyadan çıkarılmaya çalışıldığını savundu.
     Azerbaycanın 22 yıldır bağımsız bir devlet olduğunu ve bu süre içerisinde Azerbaycanın Türkiyeden her zaman destek gördüğünü ifade eden Mirzazade, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bir millet iki devlet, her an bu sözün yaşarlılığını görüyoruz. Bizleri hiç bir zaman diz üstü çöktürmek mümkün olmayacak. Hiç bir Ermeni bize galip gelemeyecek. Hiç biri bizleri ne ezebilir ne zayıflatabilir. Bunu Ermeni de bilmelidir. Hocalı katliamı Ermenilerin Türk halklarına karşı türettikleri onlarca, yüzlerle katliamların ancak biridir. Ermeniler bu katliamı yaptı ne kazandı- Ermenistanın bütçesi bugün 2 milyar dolar. Biz askeriyeye 4 milyar dolar veriyoruz, eğitime 3 milyar dolar veriyoruz, Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattına 3 milyar dolar yönelttik. Bugün Azerbaycanın kapısının önünde ülkeler durur 5 milyar dolar ver diye.
    
     -Soykırım gündeme getirilmeli-
    
     MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ise Türk milletinin tarihinde kahramanlıkları kadar soykırıma uğramış sayfalarına da sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
     Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu, aynı zamanda Türk milletine yapılan soykırımlarla dolu olduğunu dile getiren Oğan, 5 milyondan fazla Türk sadece Türk olduğu için soykırıma uğratılmıştır. Bize karşı yapılmış soykırımları bizim parlamentomuz gündeme getirmeyecekse hangi parlamentolar gündeme getirecek. Bizim de artık parlamentomuzun, Hocalı katliamına, filmini seyrettiğimiz bu katliama bir şey dememiz lazım diye konuştu.
     Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar da, Robert Koçeryanın ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkiysanın Karabağda uygulanmış olan soykırımın bizzat icraatçıları olduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:
     Bu kişiler bugün şanlı Türk devletine dil uzatma cesaretini göstererek Türkleri ve büyük Türk tarihini sözde soykırımla itham etme cesaretini ve küstahlığını da kendilerinde görebilmektedirler. Bugün Ermenistan sanayi ve teknolojiden nasibini almamış bir ülkedir. Ermeni nufusu bugün 1 milyonun altındadır. Ermenistanın en önemli gelir kaynağı yurt dışında çalışan Ermenilerle diaspora Ermenilerinin sadaka olarak gönderdiği paradır. Bir başka ifadeyle tipik bir geri kalmış Afrika ülkesi görümündedir.
     Hocalı katliamı belgeselinin gösterildiği ve Karabağda son kez okunan gazi ezanı olarak da adlandırılan ezan dinletildiği konferansta Hocalıda şehit olanlar için İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından fatiha suresi okundu.
     Konferansa, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Giresun İl Jandarma Komutanı Selahattin Acara, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Hocalı Soykırımı konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER