İhracatta Ürün Çeşitliliği semineri

İhracatta Ürün Çeşitliliği semineri -Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bağdatlıoğlu: Türkiyenin 2023 hedefi olan 500 milyon dolar ihracata ulaşmanın yolu dünya süs bitkileri trendlerini


ANTALYA (A.A) - Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Floranexus firması tarafından, İhracatta Ürün Çeşitliliği semineri düzenlendi.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Divan Talya Otelde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Antalyanın 2016 Botanik EXPOya ev sahipliği yapmasından dolayı toplantının önemli olduğunu söyledi.
     Sektör temsilcileri tarafından yeni türlerin dünyaya yayıldığını belirten Altıparmak, Antalyaya yılda 11 milyon turist geliyor. Bu nedenle çiçekçilikle ilgili organizasyonların düzenlenmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum dedi.
     Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise iç pazarda ve ihracatta sektörün giderek büyüyeceğinin ifade etti. 2016 Antalya Botanik EXPOsu ile sektörün zirveye ulaşacağını dile getiren Bağdatlıoğlu, Türkiyenin 2023 hedefi olan 500 milyon dolar ihracata ulaşmanın yolu dünya süs bitkileri trendlerini ve tasarımlarını belirlemekten geçiyor. Ürün çeşitliliği seminerini de bu amaçla düzenledik. Bu tür seminerler buna destek veriyor. Umuyorum çiçekçilik sektöründe dünyada ilk üç arasına gireriz diye konuştu.
     Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak da Antalyada tarım sektörünün, turizm sektörünün ardından ikinci sırada geldiğine işaret etti.
     Antalyanın Türkiyenin en önemli çiçek ihracat merkezi konumunda bulunduğunu vurgulayan Budak, Antalya endemik bitkiler açısından dünyanın en zengin bölgelerinden birisidir. Umarım burada yeni türlerin geliştirilmesiyle ilgili önemli çalışmalar yapılır diye konuştu.
     Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ile Hollandadan gelen çiçek sektör temsilcilerinin de katıldığı seminerde daha sonra açılan sergide çiçekçilik sektöründeki yeni ürünler tanıtıldı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İhracatta Ürün Çeşitliliği semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER