İletişim ve kendi hayatının lideri ol

İletişim ve kendi hayatının lideri ol semineri -Çanakkale Valisi Tuna: -Hayatımız, aldığımız kararlar ve tercihlerimizden ibarettir


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Hayatımız, aldığımız kararlar ve tercihlerimizden ibarettir dedi.
     Tuna, Çanakkale Gazeteciler Cemiyetinin, İzgören Akademi Bursa Bölge Müdürlüğü ile düzenlediği, İletişim ve kendi hayatının lideri ol seminerinde yaptığı konuşmada, iletişimin önemine değindi.
     Günümüzde insanların iletişim konusu gündeme geldiğinde, bunu çevreleri ve diğer insanlar bağlamında ele aldığını ifade eden Tuna, kişinin kendisiyle ilgili kurduğu iletişimin çok fazla akla gelmediğini söyledi.
     İç iletişimin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Tuna, Bu sayede kişi, başarıya giden yolda iç huzur ve motivasyonunu üst düzeyde tutarak, büyük mesafe kat edebilir diye konuştu.
     Tuna, şöyle devam etti:
     Şunu da unutmamalıyız. Hayatımız, aldığımız kararlar ve tercihlerimizden ibarettir. Genelde hayatta elde ettiklerimizi, maddi kriterlerle değerlendiririz. Mutlu olmak için hep bu kriterleri ön plana çıkarırız. Mutlu olmak için sadece maddi değerlere sahip olmak yetmez. Yeni şeyler öğrenmek, sorumluluk almak, üretmek, başkalarına yardım etmek, takdir edilmek çok önemlidir. Belirlenen hedeflere ulaşmada, kişinin kendi değerleriyle uyum içinde olması da gereklidir. Değerlerimiz ve ilkelerimizden verilen tavizler, kişide öz güven kaybına ve kendisine olan saygısını yitirmesine neden olur. Alınan kararların hayata geçirilmesinde de alçak gönüllü olmak, hayattan da yeni bir şeyler öğrenme imkanı bize sağlar. Öğrenim bir süreçtir, öğrendikçe gelişir ve olgunlaşırız. Öz güveni yüksek, kendiyle barışık, ve öğrenmeye açık kişilerin başarılı olmaları herkesin beklediği bir sonuçtur.
     Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Burak Gezen de bu yöndeki seminerlerin devam edeceğini belirterek, iletişimin önemimine değindi.
     Daha sonra İzgören Akademi Bursa Bölge Müdürlüğü eğitmeni Özlem Atacan Erbaşlar, Anlaşmanın yolu etkili iletişim konusunu anlattı.
     Seminere, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite öğrencileri ve basın mensupları katıldı.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber İletişim ve kendi hayatının lideri ol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER