İmar ve Çevre Sorunlarının Bölgesel Semineri

İmar ve Çevre Sorunlarının Bölgesel Semineri -Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürü Metin: -Yüzde 95i deprem kuşağı üzerinde bulunan bir coğrafya üzerinde yaşıyoruz. 6 milyon yapıda yaşayan insanımız can tehdidiyle karşı karşıya


MARDİN (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mardinde düzenlenen İmar ve Çevre Sorunlarının Bölgesel Semineri, 7 ilden 400 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Erdoba Elagance Otelde düzenlenen seminerde konuşan Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürü Halil İbrahim Metin, yaptığı konuşmada, önceki gün başlayan seminerde, imar, kıyı, yapı, çevre konuları ve kentsel dönüşüm yasa tasarısıyla ilgili, mevzuat hazırlayıcılar ile mevzuatın uygulayıcıları arasında karşılıklı değerlendirme yapıldığını söyledi.
     Uygulamada ne tür sorunların olduğunun tespit edilmeye çalışıldığını dile getiren Metin, şunları konuştu:
     Bunların istişare edildiği genel bir seminer oldu. Seminere, 7 ilden 400 teknik personel katıldı. Seminer çerçevesinde yüzde 95i deprem kuşağı üzerinde bulunan bir coğrafya üzerinde yaşıyoruz. 6 milyon yapıda yaşayan insanımız can tehdidiyle karşı karşıya. Bu can tehdidinin nasıl ortadan kaldırılacağı konusunda istişare yaptık. Bugünün ve geleceğin en büyük sorunu çevre sorunu. Eğer bugün önlem almazsak yarın evlatlarımıza yaşanabilecek bir ortam bırakmayacağız. Yapı denetim sistemi, ülkemizdeki yapılaşmayı artık daha tekniğe uygun, imara uygun şekilde nasıl yapılacağı konusuni ele aldık. İmar sorunu var. İlimizde olduğu gibi bir çok ilde yer yer yüzde 70lere varan kaçak yapılaşma var. Bunların önüne geçilebilmesi için çalışmalara devam ediliyor.
     Bugün sona eren seminerde, katılımcılara yerleşim uygulamaları, kentsel dönüşüm, arsa arazi düzenlemeleri ve kamulaştırma, etüt raporları, çevre düzeni planı, yerel yönetimlerde coğrafi bilgi sistemleri uygulamaları ve yapı denetim sistemleri konularında da bilgi verildi.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik / Şengül Oymak / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İmar ve Çevre Sorunlarının Bölgesel Semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER