İpekyolu Belediye Başkanları Formu Gaziantepte yapılacak

İpekyolu Belediye Başkanları Formu Gaziantepte yapılacak


GAZİANTEP (A.A) - İpekyolu üzerindeki ülkelerle kentlerin tarihini ve kültürünü yeniden canlandırmak için düzenlenen İpekyolu Belediye Başkanları Formunun 7ncisinin Gaziantepte gerçekleştirileceği bildirildi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklada, toplantıya ortalama 10 ülkenin temsilcilerinin yanında Türkiyeden birçok bakan, milletvekili ve konusunda uzman konuşmacıların katılacağı belirtildi.
     Tarihi kentleri yeniden canlandırmak ve e-ticareti arttırmak için düzenlenen buluşmada, ülkelerin yöresel ve kültürel değerlerinin de ele alınacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     9-11 kasım tarihlerinde Zeugma Müzesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek toplantıya Türkiyenin yanı sıra Çin, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan gibi ülkelerden temsilciler katılacak. 6ncısı geçen yıl Çeçenistanın Grozni kentinde yapılan toplantı bu yıl Gaziantepte gerçekleştirilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Gaziantepin Çinden başlayarak Anadolu üzerinden Avrupaya uzanan tarihi İpekyolunun en önemli kentlerinden biri olduğunu belirtti.
     Güzelbey, şehrin tarihi zenginlikleri kadar kültür ve sanatı, modern şehirciliği, sanayisiyle de kendinden söz ettirdiğini dile getirdi.
     Gaziantepte düzenlenecek toplantıya, Dünya Vatandaşlar Örgütü Başkanı (WCO) ve İpek Yolu Küresel Birliği Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İpekyolu Belediye Başkanları Formu Gaziantepte yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER