İpekyolu Belediye Başkanları Forumuna doğru

İpekyolu Belediye Başkanları Forumuna doğru -Gaziantepte 9-11 Kasım arasında gerçekleştirilecek foruma 30 ülkeden 120 kişi katılacak


GAZİANTEP (A.A) - İpekyolu üzerindeki kentlerin tarihi ve kültürünü yeniden canlandırmak ve dünya barışına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen İpekyolu Belediye Başkanları Forumunun 7ncisi, 9-11 Kasım tarihleri arasında Gaziantepte gerçekleştirilecek.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Batalhöyükte düzenlediği basın toplantısında, İpekyolunun tarihte Doğudaki zenginliğin Batıya taşındığı güzergah olduğunu söyledi.
     Denizciliğin gelişmesiyle İpekyolunun eski canlılığını kaybettiğini ifade eden Güzelbey, 10 yıl önce İpekyolu üzerindeki kentlerin tarihini ve kültürünü yeniden canlandırmak ve dünya barışına katkı sağlamak amacıyla çalışma başlatıldığını kaydetti.
     7 yıl önce başlayan işbirliği toplantılarının sonuncusunun geçen yıl Çeçenistanın başkenti Groznide düzenlendiğini anımsatan Güzelbey, şöyle konuştu:
     Gaziantepte düzenlenecek toplantıya 30 ülkeden 120 kişi katılacak. Ayrıca Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçkaya ile çok sayıda belediye başkanı da programa katılacak dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin de forumda konuşma yapacağını dile getiren Güzelbey, daha önce katılacağını belirten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun ise Katardaki programı nedeniyle Gaziantepe gelemeyeceğini ifade etti.
     Forum kapsamında Deve Kervanı Yürüyüşü gerçekleştireceklerini aktaran Güzelbey, organizasyonla Gaziantepin ve Türkiyenin tanıtımına katkı sağlamasının yanı sıra ticari ve kültürel etkinliklerin artırılmasının da hedeflendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber İpekyolu Belediye Başkanları Forumuna doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER