İşsizlik değil iş beğenmeme sorunu var

İşsizlik değil iş beğenmeme sorunu var -Ege Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç: -Türkiyede yüzde 8 işsizlik var deniliyor. Maalesef Türkiyede iş beğenmemezlik var. Mermer sektöründe işçi bulmakta sıkıntı


BURDUR (A.A) - Ege Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Türkiyede yüzde 8 işsizlik var deniliyor. Maalesef Türkiyede iş beğenmemezlik var. Mermer sektörüne işçi bulmakta sıkıntı yaşıyoruz dedi.
     Erdinç, kentteki bir otelde Burdur Ticaret Borsası tarafından mermer sektöründeki sorunlar ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyenin doğaltaş mermer ihracatını en fazla Çine yaptığını bildirdi.
     Çinde mermer üretim maliyetlerinin her geçen gün artması dolayısıyla ileriki zamanlarda Çine işlenmiş mermer ihracatına da başlayacaklarını ifade eden Erdinç, Son yıllarda Hindistan Türkiye için önemli bir pazar haline geldi. Hindistan, mermerciler için en az Çin kadar muazzam bir pazar olacak. Çünkü son zamanlarda artan talepleri var. Güzel ve iyi taş alıyorlar diye konuştu.
     Mermer sektöründe işçi sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Erdinç, Türkiyede yüzde 8 işsizlik var deniliyor. Maalesef Türkiyede iş beğenmemezlik var. Mermer sektöründe işçi bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Son 2 yıldır işçi bulamamaktan dolayı üretim randımanında yüzde 30 düşüş oldu. İşçi sorununun muhakkak çözülmesi lazım diye konuştu.
     Ege Maden İhracatçılar Birliği Denetleme Kurulu Üyesi Ali Gür ise Burdurda mermerciliğin en önemli sektörlerin başında geldiğini dile getirerek, önümüzdeki dönemde özellikle Çin ve Hindistanın maden taleplerinin artacağını kaydetti.
     AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiyede çok güzel bir ortam olduğunu ifade ederek, Bu durum ekonomideki istikrar ve güvenden kaynaklanıyor. Ülkemizde böyle bir istikrar ortamı olmasaydı bunları düşünemiyor olacaktık dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İşsizlik değil iş beğenmeme sorunu var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER