Kadim Kent Kayseri etkinliği

Kadim Kent Kayseri etkinliği -Cumhurbaşkanı Gül: Ne kadar çok dışa açılır, yüksek standartları şehirlerimize taşır, onları kendimize hedef koyar ve ulaşmak için uğraşırsak hem hayatı güzelleştiririz hem şehirlerimize, bölgelerimi


KAYSERİ (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ne kadar çok dışa açılır, yüksek standartları şehirlerimize taşır, onları kendimize hedef koyar ve ulaşmak için uğraşırsak hem hayatı güzelleştiririz hem şehirlerimize, bölgelerimize hizmet ederiz dedi.
     Gül, ATO Congresiumda düzenlenen Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günlerinin açılışında konuklara hitap etti.
     Başkent Ankarada Kayseriyi tanıtma vesilesi ile bir araya gelindiğini ifade eden Gül, Böyle bir buluşmada ben de aranızda olmaktan büyük bir memnuniyet, büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinize ayrı ayrı sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum diye konuştu.
     Gül, kendisinden önce söz alanlardan Kayserinin çok güzel vasıflarının bir kez daha dinlenildiğinin altını çizerek, Şimdi artık benim Kayseri ve Kayserililerle ilgili yeni şeyler söylemem herhalde gereksiz kalır. Ama beni sevindiren şey şu; Türkiyede İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimize benzeyen büyük şehirlerin nüfus olarak, potansiyel olarak yeni metropollerin çoğalıyor olmasını görmek beni en çok gururlandırıyor ve beni en çok mutlu ediyor. İşte bunlardan birisi de Kayseri ifadesini kullandı.
     Kayserinin tarihinin ortada olduğunu ve kadim şehir olarak sunulduğuna işaret eden Gül, Ticaret olarak temayüz etmiş, vasıfları hep gelişmiş, daha sonra sanayi ile kendisini ispatlamış, sonra eğitimde çok büyük hamleler yapmış, bugün 4 üniversitesi olan büyük bir şehir. Şimdi de turizm ile çok büyük bir hamle yapıyor. Bütün bunlar bizi gururlandırıyor. Bir Anadolu şehrinde bu vasıfları, bu gelişmeleri görmek şüphesiz ki bir Kayserili olarak beni ayrıca çok mutlu ediyor, çok gururlandırıyor dedi.
     Gül, bir Cumhurbaşkanı olarak Türkiyenin birçok şehrinde bu tip büyük dinamizm görmenin ayrı bir güç ve gurur kaynağı olduğuna vurgu yaparak, Edirneden ta Karsa kadar Trabzondan ta Hataya kadar nereye giderseniz gidin büyük bir dinamizmin, çok büyük bir potansiyelin harekete geçtiğini, şehirlerin yenileştiğini, herkesin büyük bir yarış, hamle içinde olduğunu görmek gerçekten gelecekle ilgili ümidimizi çok daha fazla artırıyor ve geleceğe olan inancımızı çok daha güçlü hale getiriyor değerlendirmesinde bulundu.
     Erciyesi görmenin, bütün Kayserililer gibi kendisini her zaman heyecanlandırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, karayoluyla Kayseriye gittikleri dönemde şehre yaklaştıkça Bakalım Erciyes nasıl gözükecek- diye meraklandıklarını ifade etti. Gül, Gittiğimizde de seyretmeye doymayız. Nasıl İstanbulda boğazı seyrederlerse bizim için de öyle. Böyle bir güzelliği var dedi.
     Erciyesi turizm merkezi haline getirecek proje sayesinde dağın yaşanabilir bir yer haline geleceğini söyleyen Gül, projenin tamamlanması konusunda büyük yol alındığını kaydetti. Gül, İnanıyorum ki sadece Kayseri, Orta Anadolu ve Türkiye için değil bütün Avrupa ve bütün dünya için ilgi çeken ve çok dikkat çeken bir dağ ve turizm merkezi olacak Kayseri ifadesini kullandı.
    
     -Alışkanlıklar değişiyor, yeni standartlar geliyor-
    
     Metropol illerin çoğalmasından duyduğu memnuniyeti aktaran Cumhurbaşkanı Gül, Bu iller yeni standartlar getiriyor. Eski alışkanlıklarımız değişiyor. İnşaattan, şehirlerin görünümünden, sosyal hayattan, eğitim düzeyinden yüksek standartlar koyuyoruz. Kendi alışık olduğumuz standartlardan vazgeçiyoruz. Bunu ne kadar zorlarsak, ne kadar çok dışa açılır, yüksek standartları şehirlerimize taşır, onları kendimize hedef koyar ve ulaşmak için uğraşırsak hem hayatı güzelleştiririz hem şehirlerimize, bölgelerimize hizmet ederiz diye konuştu.
     Anadoludaki kentlerin arasında böyle bir yarış olduğunu gördüğünü söyleyen Gül, Kayseriyi bu anlamda örnek şehirlerden biri olarak tanımladı. Giderek çok daha fazla şehrimizin içeride ve dışarıda ilgi çekeceğine inanıyorum diyen Gül, siyasetçilerin, yerel yöneticilerin ve işadamlarının kente büyük hizmet ettiğini belirtti.
     Hizmetleri için herkese şükran ve teşekkürlerini ileten Gül, dört gün sürecek etkinliğin Kayserinin tanıtılması açısından iyi bir fırsat olacağını vurguladı.
    
     -Stantları gezdi-
    
     Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından stantları gezdi. Gül, klasik arabaların sergilendiği stantta kırmızı renkli Chevrolet Camaro marka aracın direksiyonuna oturdu. Gülün yanındaki koltuğa TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, arka koltuğa da AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş oturdu. Gül ve beraberindekiler bir süre klasik araba ile ilgili sohbet etti.
     Gül, stantları gezerken, kendisini bekleyen özel bir ilköğretim okulunun öğrencileri ile bir süre sohbet edip fotoğraf çektirdikten sonra, Erciyes Dağında kurulacak turizm merkezinin maketinin bulunduğu stanta geçti. Gül, stantta bulunan telekferiğe binerek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiden proje ile ilgili bilgi aldı. Gül, kendisini dışarıda bekleyen TBMM Başkanvekili Sadık Yakutu yanına davet etti. Yakutun teleferiğe binmesinin ardından teleferiğin üzerine suni kar yağdırıldı.
    
     Muhabir: Eda Ünlü Özen - Yusuf Çelebi
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Kadim Kent Kayseri etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER