Kadın matbaacı arıyorlar

Kadın matbaacı arıyorlar -Mersinde, dizgici ve matbaacı dışında, editöründen muhabirine, sayfa tasarımcısından imtiyaz sahibine kadar tüm çalışanlarının kadın olduğu Mersin Kadın Gazetesi, kadınların sorunlarına dikkati çekerek,


MERSİN (A.A) - Zuhal Uzundere Kocalar - Mersinde, dizgici ve matbaacı dışında, editöründen muhabirine, sayfa tasarımcısından imtiyaz sahibine kadar tüm çalışanlarının kadın olduğu Mersin Kadın Gazetesi, kadınların sorunlarına dikkati çekerek, seslerini duyuruyor.
     Yerel bazda günlük olarak yayınlanan Mersin Kadın Gazetesinin imtiyaz sahibi emekli öğretmen Zeliha Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar kadın hareketi içinde yer aldığını söyledi.
     Bazı gazetelerde kadın sorunları üzerine köşe yazdığı dönemlerde kadın haberlerinin veya kadına dair habercilik yapmanın farklı olgu olması gerektiğine inanarak yola çıktığını ifade eden Akkuş, gazetelere yansıyan kadın haberlerinin genelde kadın bakış açısıyla yapılmadığını savunarak, Kadınların sesini duyurmak, onları, hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla harekete geçtik ve 1 Ocak 2010da Mersin Kadın Gazetesini çıkarmaya başladık dedi.
     Akkuş, şunları kaydetti:
     Türkiyede 898 günlük yerel gazete var. Ancak bunlar içinde 897si aynı özellikte ve tek farklı olan biziz. Gazetemiz çıkmadan önce de hep kadına dair yazılar yazardım, yani taraftım. Emekli olduğumda elime geçen parayla bu gazeteyi çıkarmaya karar verdim. O gün bugündür yayındayız. Gazetemizde, giyim-kuşam, selülit, makyaj, zayıflamak, erkekleri elde etme yöntemleri, kocayı elde tutma yöntemleri gibi konular yok. Bu gazetede bambaşka bir kadın profili var. Kadın gazetesinde kadınların uğradıkları haksızlıklar, gördükleri şiddet, siyasette ve atamayla geldikleri yerlerde yok sayılmaları var. En önemli misyonumuz kadından yana taraf olmamız. Kadına dair haberler yapıyoruz. Varmak istediğimiz nokta, yöremizde yaşayan kadınların, şiddetten ekonomik sorunlara, ev içi emeğinin görünmesinden aile içi şiddete kadar her alanda sorunlarını yazarak kamuoyu oluşturmak. Böylelikle sorunları yerel ve merkezi yönetimlerin, milletvekillerinin dikkatine sunmak. Kısaca sorunu tespit etmek, sorun üzerinde kamuoyu oluşturmak ve çözüme katkı sunmak. Bu gazetede feminizmin gerçeği var. Erkek düşmanlığı olmayan, feminizmin ne olduğunu net bir şekilde ortaya koyan bir gazeteyiz.
     Gazetelerinde farklı cinsel eğilimi olan vatandaşlara da yer verdiklerini anlatan Akkuş, Sadece dramlara, üzüntülere dikkat çeken bir gazete değil bu. Aynı zamanda bilgilendiren bir gazeteyiz. Kadına verilen, verilmesi istenen, söz verilen ama yapılmayan hakların peşine düşüyoruz. Kadına yönelik şiddetle yapılan mücadelenin ortaya dökülmesi var. Haberlerimizi, mağdur bir kadını sözlerimizle veya haberi veriş şeklimizle tekrar mağdur etmeden olayı yansıtıyoruz diye konuştu.
     Akkuş, gazetede dizgici ve matbaacı dışında tüm çalışanların kadın olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     7 çalışanımız var. Editörümüz, yazı işleri müdürümüz, muhabirimiz, genel müdürümüz kadın. Dizgicimiz ve matbaacımız erkek. İşkur ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına talepte bulundum. Açacağınız kurslarda matbaa ustası yetiştirin ve orada yetiştireceğiniz kadın ustayı istihdam edeceğim dedim. Ama henüz bir çalışma yok. Eğer Türkiyede kadın matbaa ustası varsa, buradan onlara sesleniyorum; gelin aynı çatı altında buluşalım.
     Gazete satışlarının iyi gittiğini ve abonelerinin bulunduğunu bildiren Akkuş, toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kadın matbaacı arıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER