Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası

Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü -CHP Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Harman: -Şiddete karşı mücadelenin sadece kadınların değil, erkeklerin de sorunu olduğuna inanıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - CHP Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Semra Harman, şiddete karşı mücadelenin sadece kadınların değil, erkeklerinde sorunu olduğuna inandıklarını belirtti.
     Harman, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede kadına yönelik şiddetin arttığını ifade ederek, kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 artığını iddia etti.
     2011 yılında 257 kadının öldürüldüğünü, 2012 yılının ilk altı ayında 100e yakın kadının hayatını kaybettiğine dikkati çeken Harman, şunları kaydetti:
     Cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikayetçi dahi olamadı. Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dair bir karar vermek istediği için öldürüldü. Devletten koruma talebiyle polise veya savcılığa başvuran kadınların yüzde 73-ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27si cinayete kurban gitti. Kadına karşı şiddet sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel olarak da sürmektedir. Bu rakamlar, seçim dönemlerinde sık sık tekrarlanan kadına yönelik şiddete sıfır tolerans gösterildiği söylemlerini yalanlamaya yetiyor.
     Kadınlar kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kaldığını savunan Harman, kadınların organize ve sistematik şekilde öldürüldüğünü ileri sürdü.
     Biz, toplumsal cinsiyetin erkeği otorite, iktidar sahibi olmaya zorladığı, çocukken eline oyuncak silah olarak verdiği, namus gerekçe edilerek yakını olan kadını öldürmesinin emredildiği bu topraklarda, şiddete karşı mücadelenin sadece kadınların değil, erkeklerin de sorunu olduğuna inanıyoruz diyen Harman, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadeleyi yürütmeye devam edeceklerini vurguladı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER