Kakava Şenliği UNESCO yolunda

Kakava Şenliği UNESCO yolunda -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -Kültür Bakanlığı 30 Martta Kakava Şenliği dosyasını UNESCOya gönderiyor


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kültür Bakanlığı 30 Martta Kakava Şenliği dosyasını UNESCOya gönderiyor dedi.
     Sedefçi, belediyede düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, Ankarada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunu ziyaret ettiğini söyledi.
     Edirnenin geleceği için çalıştığını belirten Sedefçi, kent için planlanan projeleri Bakan Müezzinoğluna anlattığını ifade etti.
     Selimiye Camisi ve Külliyesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine kabul edilmesinin ardından Kakava Şenliğinin de UNESCO yolunda olduğunu vurgulayan Sedefçi, şöyle devam etti:
     Kültür Bakanlığı 30 Martta Kakava Şenliği dosyasını UNESCOya gönderiyor. Bakanlıkla işbirliği yaptık. Tüm belgeleri gerekli noktalara sunduk ve gerekli yazışmaları yaptık. Türkiye ile birlikte 7 ülkenin hıdrellez kutlamalarının Dünya Kültür Mirası Listesine alınması söz konusuymuş. Türkiyeden de Edirne ve Hataydaki kutlamaların listede yer alması için ülke olarak 30 Martta başvuracağız, Bakanlığımızın kararıyla.
    
     -Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri-
    
     Kırkpınar ile ilgili bu yıl Edirneye tanıtım fonunundan yaklaşık 150 bin lira geleceğini aktaran Sedefçi, şunları kaydetti:
     Hamza kardeşimin (Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya) dediği gibi, biz burada çok büyük paralara iş yapmıyoruz. Hamza kardeşime yanlış bilgiler veriliyor, o da yanlış bilgilerle konuşma yapıyor. Bize trilyon bazında para gönderildiğini söylüyor. Harcanan para belli. Belediye olarak tesislerimizi yaptık. Kırkpınarda her şeyi şu anda, parasını, pulunu, yolluklarını, ödülleri belediye başkanlığı veriyor.
     Hamza kardeşim yanlış bilgilerle bu işi farklı boyuta getirdi. Hamza Yerlikaya Edirneye gelse de keşke konuşsak beraber. Hamza yeni, heyecanlı bir kardeşimiz. Biz kol kola girmeye hazırız. Federasyonsuz bu iş olmaz. Edirne Belediyesiz bu iş olmaz. Beraber bu işin en doğrusunu yapmamız lazım.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Kakava Şenliği UNESCO yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER