Kampüste Mavi

Kampüste Mavi-Yeşil Bir Gün -BETAM ve Bahçeşehir Üniversitesi Çevre Kulübünün düzenleyeceği etkinlik kapsamında, İstanbul Boğazı, doğal-ekolojik beslenme, çevreci sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini içeren konular ele alına


İSTANBUL (A.A) - Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve Bahçeşehir Üniversitesi Çevre Kulübü, düzenleyeceği Kampüste Mavi-Yeşil Bir Gün etkinliğinde İstanbul Boğazı, doğal-ekolojik beslenme, çevreci sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini içeren konular ele alınacak.
     Etkinlik, İstanbul Boğazının niteliklerini anlamak, kaybolan biyolojik çeşitliliğine dikkat çekmek ve Boğaziçinin kültürel mirasını vurgulamak için Boğazımızda Kalmasın başlıklı panelle başlayacak.
     Panelde, Maremden Levent Artüz, Slow Food Fikir Sahibi Damaklardan Defne Koryürek ve Bahçeşehir Üniversitesinden Serkan Köybaşının katılımıyla, Marmara Denizi, deniz olma özelliğini kaybediyor mu-, 3. Köprü İstanbulda nasıl bir tahribat yaratacak-, Boğazın simge balıkları tükendi mi- sorularına cevap aranacak.
     Etkinlik kapsamında, mahalli değerleri ve tabiatı koruyan, tarım geleneklerini yaşatmayı amaç edinen küçük üreticileri destekleyen bir Sofra da hazırlanacak. Sofrada Bursa, Çanakkale ve İzmit gibi bölgelerden gelen ürünler paylaşılacak.
     Yeşil Buluşmada ise, TEMA, Buğday Derneği, Doğa Derneği, EKO IQ, Sinek Sekiz, Emanetçiler, İstanbul Sedona, ExitCom, Ezici A.Ş, TAP ve Yeşilist tarafından açılacak stantlarda, organik tarım, geri dönüşüm, çevre yayıncılığı, iklim değişikliği gibi konularda yürütülen faaliyetler paylaşılacak.
     Herkesin katılımına açık olan Kampüste Mavi-Yeşil Bir Gün etkinliği, 11 Mayıs Cuma günü üniversitenin Beşiktaştaki yerleşkesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
     (AND-MRT-KAF)

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER