Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi Afyonkarahisardan başladı

Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi Afyonkarahisardan başladı -Cumhurbaşkanlığı Senfonik Orkestrası ana sponsorluğu kapsamındaki Kampüste Senfonik Akşamlar turnesinin 3.sü olan ve Ege Bölgesinde gerçekleştirilecek ilk turne, Afy


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) bugüne kadar gitmediği Anadoludaki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi amaçlayan Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi bu yıl ilk olarak Afyonkarahisardan başladı. Konseri yaklaşık bin 200 kişi izledi.
     Kampüste Senfonik Akşamlar projesinin Afyonkarahisar konserinde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına keman sanatçısı Cihat Aşkın eşlik etti.
     Doğuş Grubunun 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir protokolle başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu kapsamında gerçekleştirilen Kampüste Senfonik Akşamlar projesi bu yıl 10-18 Kasım tarihleri arasında 6 ilde gerçekleştirilecek.
    
     -6 binin üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor-
    
     Konserlerin yapılacağı illerin seçiminde öncelikle ilde bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret etmemiş olması gibi kriterler dikkate alındı.
     2009 yılında Konya, Niğde ve Gaziantep illerini kapsayan ilk turnede 2 bin 200 kişiye, 2010da Kars, Erzurum, Rize, Giresun ve Trabzondaki konserlerle 5 bin 500 kişiye ulaşan Kampüste Senfonik Akşamlar projesi, geçen yıl turneyi Hakkaride yaşanan terör saldırıları sebebiyle erteleme kararı almıştı.
     Bu yıl yapılacak Kampüste Senfonik Akşamlar projesiyle 6 binin üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
     Afyon Kocatepe Üniversitesinden başlayan Kampüste Senfonik Akşamlar konserleri, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile devam edecek ve 18 Kasımda Muğla Üniversitesindeki konserle sona erecek.
     Konsere, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlunun eşi Esma Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Akgün Corav, Rektör yardımcıları da katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi Afyonkarahisardan başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER