Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi

Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi -Cumhurbaşkanlığı Senfonik Orkestrasının Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi kapsamında düzenlediği 2nci konser Ispartada gerçekleştirildi


ISPARTA (A.A) - Cumhurbaşkanlığı Senfonik Orkestrasının Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi kapsamında düzenlediği 2nci konser Ispartada gerçekleştirildi.
     Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının bugüne kadar gitmediği Anadolu illerindeki üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi amaçlayan Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi kapsamında Isparta da bir program düzenlendi.
     Isparta Belediye Sarayındaki konserde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra Hasan Niyazi Turanın Efem ile Evlerinin Önü Mersin isimli eserlerini yorumladı. Keman sanatçısı Cihat Aşkının eşlik ettiği orkestra Pablo Sarasate, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms ile Antonin Dvorakın eserlerini sanatseverlerle paylaştı.
     Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının ana sponsorluğunda çok sesli evrensel sanat müziğinin Türkiyede yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen turne kapsamında orkestra, yarın Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde, 14 Kasımda Denizli Pamukkale Üniversitesinde, 16 Kasımda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, 17 Kasım da ise Muğla Üniversitesinde konser verecek.
    
     Muhabir: Murat Yolcu/Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER