Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi

Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi


DENİZLİ (A.A) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının, Doğuş Grubu ana sponsorluğunda düzenlenen Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi kapsamında yarın akşam Denizlide konser vereceği bildirildi.
     Doğuş Grubundan yapılan yazılı açıklamada, yürüttüğü sayısız projeyle Türkiyede kültür-sanatın gelişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2007de imzaladığı bir protokolle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Teknik İyileştirme Projesini başlatarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının ana sponsoru olduğu hatırlatıldı.
     Açıklamada, klasik müzik kültürünü büyük şehirlerden Anadoluya taşımak ve buradaki gençlere ve bölge halkına klasik müzik sevgisini aşılamak hedefiyle Kampüste Senfonik Akşamlar projesini hayata geçirmeye karar veren grubun, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasını 2009 yılından bugüne kadar gitmediği Anadoludaki illere götürdüğü ifade edildi.
     Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının, Denizli konserinde ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkına eşlik edeceği, turnenin son iki durağı Aydın ve Muğlada ise dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ile sahnede olacağı açıklandı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kampüste Senfonik Akşamlar turnesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER