Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi

Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi -İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Gökdere: -Sanayicilerimizi ziyaret ederek, onların hangi meslek dallarında nitelikli elemana ihtiyaç duyduklarını ve özellikle h


GAZİANTEP (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdullatif Gökdere, sanayicileri ziyaret ederek, hangi meslek dallarında nitelikli elemana ihtiyaç duyduklarını ve özellikle hangi meslek dallarında kalifiye elaman bulmakta zorlandıklarını belirleyeceklerini belirtti.
     Gökdere, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğünün koordinesinde Tilmen Otelde düzenlenen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen, Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu Projesinin hayata geçirilmesini kapsayan eğitim çalıştayında yaptığı konuşmada, İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yapılan yerel düzeydeki işgücü piyasası analizleri eğitim seminerlerinin devam ettiğini söyledi.
     İş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri ve nitelikli işçileri bulabilmeleri amacıyla yeni bir çalışma başlattıklarını ifade eden Gökdere, şunları kaydetti:
     İŞKUR Genel Müdürlüğü olarak, tüm sanayicilerimizi ziyaret ederek, onların hangi meslek dallarında nitelikli elemana ihtiyaç duyduklarını ve özellikle hangi meslek dallarında kalifiye elaman bulmakta zorlandıklarını belirleyeceğiz. Gelecekte sanayicilerimizin hangi meslek elemanlarına daha çok ihtiyaç duyacaklarını belirlemek için ülke genelinde yürüttüğümüz hizmet içi çalıştaylara devam ediyoruz.
     Saha çalışmalarımız sırasında gerçekleştireceğimiz ziyaretlerden elde edeceğimiz verileri, meslek edindirme, geliştirme ve yönlendirme faaliyetlerimizde kullanacağız. Bu alan çalışmasının sağlıklı ve etkin yürütülmesi amacıyla AB tarafından finanse edilen Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilecek iş gücü piyasası analizlerinin standartlaştırılması amacıyla Gaziantepte bir eğitim çalıştayını gerçekleştirdik.
     Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin yanı sıra Van, Malatya, Hakkari, Elazığ, Bingöl, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay gibi illerden katılımcıların yer aldığı çalıştaya, İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, proje uzman ekibinde Henry Letterveld, Nurgül Öğüt ve Oğuzhan Akyıldırım katıldı.
     (HAS-ŞMÖ-İSM)
<< Önceki Haber Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER