Kastamonunun Doğal Zenginlikleri sempozyumu

Kastamonunun Doğal Zenginlikleri sempozyumu


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Doğal Zenginlikleri konulu sempozyum düzenlendi.
     Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından 3 Mart Konferans Salonunda düzenlenen ve iki gün sürecek olan sempozyuma, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Aras ve Prof. Dr. Ahmet Maranki ile çok sayıda öğrenci katıldı.
     Vali Bektaş, açılışta yaptığı konuşmada, Kastamonuda değerlendirilmeyi bekleyen ciddi kaynakların olduğunu belirterek, Kastamonuda tarım, hayvancılık, orman ve turizm açısından ciddi imkanların olduğunu söyledi.
     Kastamonuda aynı anda birçok vilayeti kalkındıracak bir potansiyelin üzerinde oturduklarını savunan Bektaş, şöyle konuştu:
     Bu sempozyumda da ortaya çıkacak değerlendirmeyi bekleyen potansiyellerimiz var. Ulaşımının zor olduğu, havalimanının olmadığı ve limanının ise istenilen ölçekte olmamasından dolayı Kastamonunun insanı tutamadığı, enerjik genç unsurlarını bu nedenlerden dolayı kaçırdığı dile geliyor. Bize mutluluk veren bu söylene gelen demirbaş sorunların bir bir gündemimizden düşüyor olması.
     Rektör Aydın da, Kastamonunun toplam yüzölçümününün yüzde 74ünün dağlık ve ormanlık alanlardan, yüzde 21nin platolardan ve yüzde 3.8nin de ovalardan meydana geldiğini belirtti.
     Küre ve Ilgaz Milli Parkının il sınırları içerisinde olduğunu hatırlatan Aydın, Turizm açısından bunların değerlendirilmesi gerekir. Kastamonu ili sahip olduğu önemli ve zengin tabi hayatta, büyük ölçüde ilmi literatürde geçmiş bir biyoçeşitliliğe sahip. Türkiyede bilinen 132 memelinin 40ı, kuş türlerinin ise 130u bu bölgede mevcut diye konuştu.
     Sempozyumun ilk gününde, Prof. Dr. Ahmet Maranki Kastamonuda Yetişen Şifalı Bitkilerin Sanayi ve Üniversite İşbirliği ile Ekonomiye Kazandırılması, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feramuz Özdemir Kastamonunun Doğal Gıda Kaynakları, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur Kastamonuda Hayvancılık ve Başarılı Olma Koşulları, KÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Sezgin Ayan Kastamonu Orman Ekosistemleri ve Odunsu Tür Genetik Potansiyeli ve KÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Tahir Benli ise Kümelenme Kastamonu İçin Bir Kalkınma Modeli Olabilir konularında sunum yaptılar.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonunun Doğal Zenginlikleri sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER