Katı Atık Düzenli Depolama tesisinin işletmesi

Katı Atık Düzenli Depolama tesisinin işletmesi kiraya verildi


TOKAT (A.A) - Tokat Katı Atık Birliği tarafından alınan karar doğrultusunda Katı Atık Düzenli Depolama tesisi ihaleyle bir firmaya kiraya verildi.
     Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Katı Atık Birliğinde düzenlediği basın toplantısında, Tokat Belediyesiyle Turhal, Zile ve Pazar belediyelerinin oluşturduğu Tokat Katı Atık Birliği tarafından alınan karar doğrultusunda, Katı Atık Düzenli Depolama tesisini, 29 yıllığına işletilmek üzere Her Enerji ve Çevre Teknolojileri Elektrik Üretim A.Ş. firmasına kiraladıklarını bildirdi.
     Katı atıkların, tesise kadar belediye tarafından nakledileceğini anlatan Çiçek, Şu anda bitirmiş olduğumuz birinci lotta bu çöpler standartlara uygun bir şekilde depolanacak. Burada, çıkan gazın enerjiye dönüştürülmesi konusunda yüklenici firmamız çalışma yapacak. Söz konusu alandaki çöplerin depolanmasıyla ilgili bütün işletme faaliyetlerini ilgili firma yürütecek. Firma ihale gereği birliğimize kira ücreti ödeyecek. Yine devamında oluşacak gaz sonucunda üretilecek enerjiden de yıllara göre belirli oranlarda toplanan cirodan birliğimize pay aktarımı sağlanacak diye konuştu.
     Düzenli depolama sahasındaki çöplerin enerjiye dönüşeceğini, gaz oluşumu için ise 2-3 yıl geçmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, tesisin bundan sonraki süreçte belediyeye maliyeti olmayacağını, aksine kar getireceğini ifade etti.
     Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli de çalışmalara bugünden itibaren başlayacaklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından taraflar kira sözleşmesini imzalandı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Katı Atık Düzenli Depolama tesisinin işletmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER