Kelebeğin Rüyasını gerçeğe dönüştürdüler

Kelebeğin Rüyasını gerçeğe dönüştürdüler -Yılmaz Erdoğanın son filminde hayat öykülerini aktardığı şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslunun hayalini kurduğu ancak çıkaramadığı Şehir dergisi, bir grup edebiyatçı tarafın


ZONGULDAK (A.A) - Erdinç Aksoy - Yılmaz Erdoğanın son filmi Kelebeğin Rüyasında hayat öykülerini aktardığı şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslunun hayalini kurduğu ancak çıkaramadığı Şehir dergisi, bir grup edebiyatçı tarafından 9 yıldır yayımlanıyor.
     Box Office Türkiye verilerine göre, 578 salonda 346 kopyayla 22 Şubatta gösterime giren Kelebeğin Rüyası filmini 24 Marta kadar 1 milyon 862 bin 124 kişi izledi. Beyaz perde aracılığıyla geniş kitlelerce tanınan şairlerin, filmin bir sahnesinde yer alan edebiyat dergisi Şehiri çıkartma hayalini, 9 yıl önce bir grup edebiyatçı gerçeğe dönüştürdü.
     Rüştü Onurun, şair Necati Cumalıya 12 Eylül 1940da yazdığı mektupta da Ey benim mektuplarıyla huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. Şehirde buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak. Şehir, okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak ifadesiyle anlattığı hayali, 76. sayıya ulaşan dergiyle gerçek oldu.
    
     -Şehiri 22 yıl çıkartma hedefi-
    
     Şehir Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Rüştü Onur/Mektubun Avcumda ile Rüştü Onur, Yaşamı, Sanatı, Eserleri kitaplarının yazarı İbrahim Tığ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rüştü Onurun, hayalini kurduğu dergiyi çıkartamadan 22 yaşında hayata gözlerini yumduğunu söyledi.
     Edebiyat dostları Fahrettin Koyuncu ve Orhan Tüleylioğlu ile 9 yıl önce Onurun isteğini yerine getirmeye karar verdiklerini ifade eden Tığ, şairin hayalini vasiyet kabul ederek dergiyi çıkartmaya başladıklarını anlattı.
     Onurun bir mektubunda Muzaffer, bu derginin çıkması için evini bile satmaya hazır ifadesini kullanacak kadar Şehirin yayın hayatına başlamasını çok istediğini anlatan Tığ, 2004te çıkarttıkları ilk dergiyi kitabevlerinin yanı sıra 400ün üzerinde yazar ve sanatsevere de postayla gönderdiklerini kaydetti.
     Tığ, Onur ve Uslunun hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, Taşra olup da bu kadar yaşayan bir edebiyat dergisi yok. Herhangi maddi kazancımız da söz konusu değil. Rüştü Onur 22 yaşında göçtü, biz de vasiyet kabul ettiğimiz dergiyi 22 yıl çıkartmayı hedefliyoruz dedi.
     Devrek ilçesinde 1920de doğan Rüştü Onur, 22 yaşında, 1922de İstanbulda doğan Muzaffer Tayyip Uslu ise 24 yaşında veremden hayatını kaybetti.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kelebeğin Rüyasını gerçeğe dönüştürdüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER