Kerevit Projesi sona erdi

Kerevit Projesi sona erdi


ISPARTA (A.A) - Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından uygulanan Türkiyede Kerevit Üretim ve Pazarlanmasının Geliştirilmesi Projesi, Eğirdirde düzenlenen kapanış yemeği ve ödül töreniyle sona erdi.
     Eğirdir Mavi Göl Otelde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Niyazi Can, Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, diğer yetkililer ve proje kapsamında eğitim alan balıkçılar ile aileleri katıldı.
     Vali Yardımcısı Niyazi Can, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, projenin Isparta için gurur kaynağı olduğunu söyledi.
     Projenin uygulandığı bir yıl boyunca kerevit üretimi, pazarlanması, dünyada rekabet, markalaşma gibi konularda çok güzel çalışmalara imza atıldığını ifade eden Can, projenin ilerleyen zamanda Eğirdir ve Ispartaya ciddi ekonomik katkı sunacağını, ayrıca yeni istihdam alanları yaratacağını vurguladı.
     ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da Türkiyede Kerevit Üretim ve Pazarlanmasının Geliştirilmesi Projesinin Türkiyede yılın projesi seçildiğini kaydetti.
     Projenin önüne geldiğinde Hemen hayata geçirelim dediğini belirten Kaçıkoç, gelecek yıl projenin daha gelişmişini hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.
     ITSO Genel Sekreteri Adem Korkmaz ise ITSO tarafından 3 yıl önce başlatılan projenin alınlarının akıyla bitirildiğini ifade etti. Kerevitin geçmişte Eğirdir Gölü ve civarı için çok ciddi ekonomik bir değer olduğunu anlatan Korkmaz, sahip olunan değerlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.
     Proje sayesinde çok güzel sonuçlar elde ettiklerini kaydeden Korkmaz, Ispartanın çok güzel değerleri var. Bunlardan bir tanesi de Eğirdir Gölü. Bu değerler öyle hemen elde edilmiyor o yüzden kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor diye konuştu.
     Konuşmaların ardından projeye destek sağlayan iş adamları, akademisyenler ve yetkililere plaket verildi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kerevit Projesi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER