Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Bartında cuma namazı sonrası konulan sandığa, yardımı yapmak isteyen vatandaşlar kuyruk oluşturdu


BARTIN (A.A) - Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında Bartındaki camilerde Suriye Cuması kılındı ve kampanya kapsamında yardım toplandı.
     İmam-Hatip Camisi imamı Erdal Koşmaz, cuma namazında okuduğu hutbede Diyanet İşleri Başkanlığınca Suriyede açlık çeken, donma tehlikesiyle karşı karşıya olan ve ilaçsız kalan sivil halka yönelik insani yardım kampanyası başlatıldığını belirtti.
     Suriye halkının barınmadan ısınmaya, yemeden sağlığa kadar çok zor şartlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Koşmaz, Gün insanlığımızın ve Müslümanlığımızın imtihan edildiği gündür. Gün Allah rızası için yardım etme günüdür. Bugün ülkemizde olduğu gibi Bartında da tüm camilerde Suriyede aç, susuz, ilaçsız kalmış kardeşlerimiz için yardım toplanacaktır. Allah bu kardeşlerimize yardım etsin, bu kardeşlerimizi zulmedenleri, bu hale düşürenleri kahrı perişan eylesin. Oradaki kardeşlerimizin durumu gerçekten içler acısı. Onlar bizim burada yediklerimizi yiyemiyorlar, onlara imkanımız ölçüsünde yardım elimizi uzatalım diye konuştu.
     Cuma namazı sonrasında cami görevlilerince konulan sandığa, yardımı yapmak isteyen vatandaşlar kuyruk oluşturdu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı-Kasım Sakallı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER