Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Kampanya kapsamında İstanbuldan getirilen 51 ton un Hatayın Yayladağı ilçesinden kamyonetlere yüklenerek Suriyeye gönderildi


HATAY (A.A) - Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında İstanbuldan getirilen 51 ton, Hatayın Yayladağı ilçesinden Suriyenin Lazkiye kentine gönderildi.
     Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve 300 kadar sivil toplum kuruluşunun Suriye halkına yönelik düzenlediği kampanya çerçevesinde İstanbuldan gönderilen 51 ton un, Yayladağı depolarından kamyonetlere yüklendi.
     Yardımları Suriye halkı adına teslim alan Memduh Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbuldan yola çıkan 6 tır dolusu un ve battaniyenin olumsuz hava şartları nedeniyle depolarda bekletildiğini belirterek, bu yardımlardan ilk aşamada 51 ton unun Suriyeye gönderildiğini söyledi.
     Suriye halkı için kampanya başlatan Türkiye devletine, sivil toplum kuruluşlarına ve Türk halkına teşekkür eden Cuma, yardımların zor durumdaki Suriyeliler için çok iyi olacağını söyledi.
     Suriyeye giden yardımların dağıtımını yapacak olan Şam İslam Organizasyonu temsilcisi Hüseyin Niseyrat da, unları Lazkiye bölgesindeki mağdur halka ulaştıracaklarını bildirdi.
     Yayladağı Türk Kızılayı Transit Deposu önünde 51 ton unun yüklendiği 17 kamyonet ve traktör, Türk Kızılayı aracılığıyla Suriye sınırına doğru yola çıktı.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER