Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Yalovada, kampanya kapsamında toplanan 2 tır yardım malzemesi Suriyeye gönderildi


YALOVA (A.A) - Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında Yalovada toplanan 2 tır yardım malzemesi Suriyeye gönedildi.
     Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları (Gönül-Der) sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, Kemal Fidan Cami önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yaklaşık bir ay önce 18 sivil toplum kuruluşuyla bir araya gelip Suriyedeki aç ve açıkta kalan kişiler için bir yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Yardım kampanyasına, Yalova halkının beklentilerinin çok üzerinde ilgi gösterdiğini dile getiren Anlayışlı, Yalovadan göndereceğimiz bu iki tırdaki yardımları kendim de bizzat giderek Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız. İki yardım tırımızda 15 ton un, 8 ton makarna, 1 ton yağ, 500 kilo şeker, 500 kilo bulgur, 550 kilo çeşitli bakliyatlar ile 350 kilo pirinç, 200 kilo tuz, 200 kilo helva, 100 kilo çay, bin adet çocuk bezi ve 2 jeneratörün yanı sıra çeşitli giysilerde bulunuyor. Yardımların bir kısmı da tırlara sığmadığı için depoda kaldı. İnşallah yakında 3. tırımızı da göndereceğiz. Yalova halkına bu teveccühlerinden dolayı teşekkür ederim dedi.
     Yardımları taşıyan 2 tır, Yalova Müftüsü Muhittin Sarıkaya tarafından yapılan duanın ardından Suriyeye doğru yola çıktı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan/Harun Kaymaz
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER