Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Verenel Derneği tarafından Suriyeye gönderilmek üzere yola çıkan 1 tır dolusu yardım malzemesi Yayladağına ulaştı


HATAY (A.A) - Verenel Derneği Kayseri Şubesi tarafından, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında Suriyeye gönderilmek üzere yola çıkan 1 tır dolusu yardım malzemesi Hatayın Yayladağı ilçesine ulaştı.
     Verenel Derneği Kayseri Şubesi Temsilcisi İbrahim Culfa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye halkının zor gününde yanında olmak istediklerini belirtti.
     Culfa, derneklerinin genel merkezinin Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına 41 tır ile destek vermeyi amaçladığını vurguladı.
     Bugün 21. yardım tırını Suriye halkına ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Culfa, Kayserinin Yahyalı ve Develi ilçelerinden toplanan yardım tırı içerisinde, 10 ton un, elektrikli soba, patates, çocuk bezi, battaniye, kuru gıda, konserve ve kışlık elbise bulunuyor. Yardımları Yayladağındaki depolara boşaltıp, buradan kamyonetlerle Suriye halkına göndereceğiz diye konuştu.
     Culfa, Suriye halkına bundan sonra da desteklerinin süreceğini ve bu konuda gerekli olan ihtiyaçlarının giderilmesi için Suriyeli temsilcilerle görüşmeler yaptıklarını ayrıca önümüzdeki günlerde Suriye halkına soba yardımında bulunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
     Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü de açıklamasında, yardımların Suriyenin Lazkiye kentinde yaşam mücadelesi veren halka gönderileceğini belirterek, yardımda bulunan Kayseri halkına ve derneğe teşekkür etti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Salim Taş
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER