Kitap Okuyoruz 2013 etkinliği

Kitap Okuyoruz 2013 etkinliği -Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından yapılan kitap okuma etkinliğinin 72 ilde 111 merkezde ve KKTCde düzenlendiği bildirildi -Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Akkaya:Amacımız h


ESKİŞEHİR (A.A) - 49. Kütüphane Haftası dolayısıyla, 72 il 111 merkezde ve KKTCde aynı anda kitap okuma etkinliği düzenlendiği bildirildi.
     Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, Kitap Okuyoruz 2013 etkinliği kapsamında, Eskişehirde de 12.30-13.00 saatleri arasında İl Halk Kütüphanesi Okuma Bahçesinde kitap okundu.
     Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Akkaya, etkinlikle ilgili olarak, 81 İlde yapılması planlanan etkinlik çerçevesinde bu yıl 72 İlde 111 merkezde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Girne şehrinde etkinlik gerçekleştiriliyor. Biz, etkinliği açık havada gerçekleştiriyoruz. Amacımız halkın okumaya dikkatini çekmek dedi.
     Her yıl kitap okuma oranında artış yaşandığına dikkati çeken Akkaya, Eskişehirde 2012 yılında 168 bin ödünç kitap verdiklerini ve 15 binin üzerinde yeni üye yaptıklarını kaydetti.
     Etkinliğe, Hacı Nezire Sarıkamış İlköğretim Okulu 3ncü sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kitap Okuyoruz 2013 etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER