Kocaelinin 2023 Ulaşım Vizyonu Ulaşım Ana

Kocaelinin 2023 Ulaşım Vizyonu Ulaşım Ana Planı -Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: Kocaelide ulaşım ana planını, ortak akılla katılımcı bir şekilde ve modern bilimsel yöntemlerle milimetrik bir hassasiyetle hazırlad


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaelide ulaşım ana planını, ortak akılla katılımcı bir şekilde ve modern bilimsel yöntemlerle milimetrik bir hassasiyetle hazırladık dedi.
     Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kocaeli 2023 Ulaşım Vizyonu Ulaşım Ana Planı tanıtım toplantısında konuşan Karaosmanoğlu, Kocaelinin her metrekaresini planladıklarını belirterek, plansız bir metrekare yer kalmadığını söyledi.
     Türkiyede ilk defa bir il planlandı. Şehircilik Anayasası hazırlandı diyen Karaosmanoğlu, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovasını kapsayan Gebze Bölgesi ile ilgili 5i yeni olmak üzere 22 kavşak, 155 kilometre yol planlaması yaptıklarını ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşacak İstanbul Metrosunun önce Gebzeye oradan da Dilovasına kadar uzatılmasını planladıklarını bildirdi.
     Karaosmanoğlu, çevre düzeni ve nazım imar planları olmadan, ulaşım ana planının da yapılamayacağını vurgulayarak, ulaşım ana planına başlamak için önce çevre düzeni ve nazım imar planlarını tamamladıklarını ifade etti.
     Tüm yatırımları, vatandaşların ihtiyaçlarına göre ve bilimsel veriler ışığında planladıklarına değinen Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:
     Ulaşım alışkanlıklarının tespiti amacıyla 10 bin hanede anket yaptık, toplam 29 bin vatandaşımızla yüz yüze görüşmeler yaptık. Kent genelindeki 65 kavşakta trafik sayımları yaptık. TEM otoyolu, D-100 ve D-130 karayolları başta olmak üzere şehrin tüm giriş çıkışlarında, 24 saatlik gözlemler ve sayımlar gerçekleştirdik. Kocaelide ulaşım ana planını, ortak akılla katılımcı bir şekilde ve modern bilimsel yöntemlerle milimetrik bir hassasiyetle hazırladık. Bu proje, Türkiyeye örnek bir çalışmadır.
    
     -Gelişen Kocaelimizin öncüsü Gebze Bölgesidir-
    
     Gebze Bölgesini kapsayan projeler hakkında da bilgi veren Karaosmanoğlu, Gebzenin Kocaelideki lojistik hareketlerin en yoğun olduğu yer olduğunu vurguladı.
     Ulaşım planlarını doğru yapabilmek için Lojistik Ana Plan çalışmasını da tamamlamak zorunda olduklarını dile getiren Karaosmanoğlu, bunun Türkiye için bir ilk olduğunu, lojistik tabanlı master plan yapan başka bir şehir henüz bulunmadığını öne sürdü.
     Karaosmanoğlu, Nüfusu ve refah düzeyi artan kentimizde bireylerin yolculuk sayıları da her geçen gün artmaktadır diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Günlük 2 milyon 200 bin olan yolculuk sayımız 2023 yılında 4 milyon 800 bine çıkacaktır. Bu yolculukların yarısı Gebze bölgesinde gerçekleşecektir. İstihdamın, nüfusun arttığı, gelişen Kocaelimizin öncüsü Gebze Bölgesidir. Hal böyle olunca yolculuk rakamları ve talepleri de artmaktadır. Gebze Bölgesi konumu ve üretimin merkezi olması sebebi ile çok önemli miktarda yük trafiği üretmekte ve çekmektedir. Günlük 100 bin olan kamyon trafiği 2023 yılında 2 kat artarak 200 bine ulaşacaktır. Bunda en önemli etken, Türkiyenin dünyaya açılmasında lokomotif rolü üstlenen bölgemizdeki planlanmış liman, OSB ve sanayi alanlarının aktif hale gelmesidir.
     Gebze Bölgesini etkileyecek en önemli projenin Yüksek Hızlı Tren hattı olduğuna işaret eden Karaosmanoğlu, bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak diğer bir plan kararının ise Sabiha Gökçene ulaşacak İstanbul Metrosunun önce Gebzeye oradan da Dilovasına kadar uzatılması olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelinin 2023 Ulaşım Vizyonu Ulaşım Ana Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER