Konya Süt Sektör Raporu açıklandı

Konya Süt Sektör Raporu açıklandı -Konya Valisi Aydın Nezih Doğan: -Şu an 555 bin olan büyükbaş hayvan sayısını 2023e kadar 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konyada mevcut 555 bin büyükbaş hayvan sayısını 2023e kadar 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz dedi.
     Vali Doğan, Konya Valiliği öncülüğünde kurulan Konya Süt Komisyonunca hazırlanan Konya Süt Sektör Raporunu açıkladı.
     Konyada yaklaşık 555 bin büyükbaş hayvan bulunduğunun tespit edildiğini belirten Doğan, Konya tarımı için bin 2023 vizyonu belirledik. Bu vizyon, Doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve tarım sektörünün rekabetçi bir yapıya kavuşturulması olarak belirlendi. Süt üretimi olarak ise 2023 vizyonu, Konyayı nitelikli sütün merkezi haline getirmek olarak belirlendi. Rakamsal olarak ise şu anda 555 bin olan büyükbaş hayvan sayısını, 2023 yılına kadar 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Sağılan hayvan sayısının ise 700 bin civarında olmasını bekliyoruz. Şu anda 13.17 litre olan hayvan başına günlük süt üretimini 2023e kadar Avrupa standartlarına yakın olan 25 litreye çıkarmak, yıllık 1 milyon ton üretimi ise 5 milyon 250 bin litreye çıkarmayı hedefledik diye konuştu.
     Doğan, yaptıkları araştırma sonucunda hayvancılıkla uğraşan işletmeleri 2 kısma ayırdıklarını dile getirerek, bunların köy bazlı ve nitelikli işletmeler olduğunu ve buna göre plan hazırladıklarını ifade etti.
     Konyadaki nitelikli süt varlığının Konyada yatırım çekme konusunda da önemli bir unsur haline geldiğini söyleyen Doğan, Örneğin Panagro Tesisleri ve Unilever firmasının Pazar günü Konyada temelini atacağı dondurma fabrikası, nitelikli ve kaliteli süte daha fazla ihtiyaç duyacağımızın bir göstergesidir dedi.
     (MUH-MAT)
<< Önceki Haber Konya Süt Sektör Raporu açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER