Kozanlı meddahlar projesi seçmeleri yapıldı

Kozanlı meddahlar projesi seçmeleri yapıldı


ADANA (A.A) - Kozanda, Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerince, geleneksel Türk tiyatrosunun bir dalı olan meddahlığın yaşatılması ve tanıtılması amacıyla hazırlanan Kozanlı Meddahlar Projesi kapsamında düzenlenecek final gösterisine katılacak meddahların belirlenmesi amacıyla seçme yapıldı.
     Adana Öğrenci Meclisi Başkanı Büşra Ören ve arkadaşları tarafından hazırlanan Kozanlı Meddahlar Projesi kapsamında 6 liseden 12 gönüllü öğrenci, Yusuf Baysal Anadolu Lisesi tiyatro ve toplantı salonunda gerçekleştirilen yarı final seçmesinde hünerlerini sahneledi.
     20 Şubatta, belediye sinema ve tiyatro salonunda gerçekleştirilecek olan ve tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmezin jüri üyeliğini yapacağı projenin final gösterisinde yer alacak 3 meddahın isimleri gelecek günlerde yapılacak değerlendirme sonrası açıklanacak.
     Okul Müdür Yardımcısı Oğuz Şengel, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türk kültürü ve sanatının yaşatılması ve tanıtılması kapsamında gerçekleştirdikleri projeye gönüllü olarak katılan öğrencilere, UNESCOnun Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde de yeralan unutulmaya yüz tumuş geleneksel bir sanat dalını yaşatmak için yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.
     Şengel, meddahlık dalında yaptığı çalışmalar ile Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğini alan oyuncu ve yazar Ahmet Yenilmezin Çanakkale Zaferi anısına yazıp-oynadığı tek kişilik ve tek perdelik Kınalı Kuzular oyununu da sahneleyeceği final gösterisinde genç meddahların da kendi gösterilerini sunacağını belirtti.
     Etkinliğe, seçmelere katılan okulların Türkçe ve Edebiyat öğretmenleri katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayında: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanlı meddahlar projesi seçmeleri yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER