Küçük endurocular yarışlara hazırlanıyor

Küçük endurocular yarışlara hazırlanıyor -Bodrumda TMFnin katkılarıyla yaşları genellikle 10 ve 11 olan çocuklara enduro eğitimi veriliyor -TMF Üyesi Faysal Şefkatlioğlu: Yaklaşık 200 çocuk eğitim görüyor (Fotoğra


MUĞLA (A.A) - Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) Türkiye genelinde düzenlediği enduro eğitimlerine çocuklar ilgi gösteriyor.
     TMFnin düzenlediği ve Bodrum Motosiklet Kulübünün (BMK) destekleriyle Kızılağaç beldesinde özel olarak hazırlanan parkurda yapılan eğitimlere TMF Üyesi Faysal Şefkatlioğlu da katıldı.
     Şefkatlioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, TMF olarak Türkiye genelinde eğitimlere başladıklarını belirtti. Enduro eğitimlere çok önem verdiklerini dile getiren Şefkatlioğlu, Bütün kulüplere üçer eğitim motosikleti gönderdik. Burada da Mustafa Özkeskin önderliğinde çocuklar eğitim alıyor. Geleceği parlak olanları seçerek destek olacağız. Şu anda Kenan Sofuoğlu dünya şampiyonumuz. Zaten bu motosikletleri de onun desteğiyle aldık dedi.
     Türkiye geneline 30 eğitim motosikleti dağıttıklarını bildiren Şefkatlioğlu, Yaklaşık 200 çocuk eğitim görüyor. Geleceğini parlak gördüğümüz 5 çocuğumuz var. Bu çocukları Sakaryadaki pistlerimizde Kenan Sofuoğlu yetiştiriyor diye konuştu.
     E1 kategorisinde Türkiye Enduro Şampiyonluğu bulunan Mustafa Özkeskin, eğitimlere çocukların yoğun ilgi gösterdiğini, hedeflerinin 10-11 yaşındaki çocukları bu spora başlatmak olduğunu söyledi.
     Kendisinin 3 kez Türkiye şampiyonu olduğunu ve defalarca genel klasmanda derece aldığını anlatan Özkeskin, şöyle konuştu:
     Bu spora Türkiyede geç başladığımız için başarılarımız sınırlarımız içinde kalıyor. Uluslararası şampiyonalarda, Avrupa şampiyonlarında yarışabilmek için küçük yaştan bu eğitimlere başlamak lazım. Bu zincirleme bir çalışma gerektiriyor. Ailelerin bunu bir spor olarak kabullenmesi gerekir. Hedefimiz bu çocuklarımıza motosikleti her anlamda öğretebilmek. Daha sonra sporcu olarak hazırlamak olacak. Bunun için ailelerden, federasyondan gereken desteği bekliyoruz.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Küçük endurocular yarışlara hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER