Küre Dağları Milli Parkı Alan Kılavuzu

Küre Dağları Milli Parkı Alan Kılavuzu Eğitimi başladı


KASTAMONU (A.A) - Bartın ve Kastamonu sınırları içindeki toplam 37 bin hektar alanı kapsayan Küre Dağları Milli Parkında gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere, yöreyi bilen alan kılavuzları rehberlik yapacak.
     Küresel Çevre Fonu (GEF) destekli Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamına alınan Türkiyenin ilk Korunan Alanlar Ağı Parkları (PAN Parks) sertifikasına sahip Küre Dağları Milli Parkında alana gelen ziyaretçilerin en doğru ve sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesinin sağlanması amacıyla Sertifikalı Milli Park Alan Kılavuzluğu eğitimi başladı.
     Pınarbaşı ilçesi Ramazan Akkaya Yatılı Ortaokulundaki kurs açılışına Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge müdürü Ercan Yeni, Pınarbaşı kaymakamı Ömer Faruk İlhan, ilçe belediye başkanı Mehmet Yılmaz ve kursiyerler katıldı.
     Belediye Başkanı Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, ilçe sınırları içinde bulunan Küre Dağları Milli Parkını gelen ziyaretçilere daha iyi tanıtabilmek ve ziyaretçilerin memnun ayrılabilmesini sağlamak için bu eğitim çok önemli olduğunu söyledi.
     Kursiyerlerin özellikle yöreden katılıyor olmasının ilçe turizmi açısından bir eksiği kapatacağını vurgulayan Yılmaz, Gelen ziyaretçilere gönül rahatlığı içinde rehber verebileceğiz. Bu eğitimin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, katılımcılara da başarılar diliyorum dedi.
     Bartından 39, Kastamonudan 57 kişinin katıldığı ve iki ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek eğitimin 3 hafta süreceği bildirildi.
    
     Muhabir: Hatice Karakaş
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Küre Dağları Milli Parkı Alan Kılavuzu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER