Kuşadası davasına devam edildi

Kuşadası davasına devam edildi -İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin açılan davadan ayrılan ve Kuşadası Belediye Başkanı Mehmet Esat Altungünün de aralarında bulunduğu 25 sanıklı davaya devam edildi -Dava


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin açılan davadan ayrılan ve Kuşadası Belediye Başkanı Mehmet Esat Altungünün de aralarında bulunduğu 25 sanıklı davaya devam edildi.
     3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "örgüt üyesi olmak", "edimin ifasına fesat karıştırmak", "ihaleye fesat karıştırmak", "kamu zararına dolandırıcılık", "rüşvet ve irtikap" suçlarından yargılanan Kuşadası Belediye Başkanı Mehmet Esat Altungün, başkan yardımcısı Erdoğan Uyan ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşenin aralarında bulunduğu 25 tutuksuz sanığın 16sı katıldı.
     Mahkeme Başkanı Ömer Faruk Ceylan, sanık avukatlarının yazılı savunmalarını okumasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen yasal düzenleme kapsamında, ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma suçlarına ilişkin düzenlemenin beklenmesine karar verdiğini belirterek, duruşmayı erteledi.
     Sanıklar, 2010 yılında Karabağlar Belediyesinin güvenlik, etkinliklerin duyurulması, memur personele öğle yemeği verilmesi, Gaziemir Belediyesinin temizlik, katı atıkların toplanması ve nakli, Kuşadası Belediyesinin evsel atık ve çöplerin toplanması, Narlıdere yemek ihalesine fesat karıştırma suçlamalarıyla 7-12 yıl hapis cezası istemiyle, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen ayrıca uçak ve otel masraflarını Karabağlar Belediye Spor Kulübüne fatura ettirmek suretiyle kulübü zarara uğrattığı iddiasıyla yargılanıyor.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Kuşadası davasına devam edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER