Madikal sektörde denetim eksikliği var

Madikal sektörde denetim eksikliği var -SADER Başkanı Engin Arel: Sektörde yaklaşık 10 bin medikal firma mevcut. Buna karşılık sadece 300 civarında piyasa gözetim ve denetim elemanı var


KOCAELİ (A.A) - Sağlık Gereçleri Üreticileri ve Temsilcileri Derneği (SADER) Başkanı Engin Arel, Sektörde yaklaşık 10 bin medikal firma mevcut. Buna karşılık sadece 300 civarında piyasa gözetim ve denetim elemanı var dedi.
     Arel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rekabet Kurumunun son dönemde etkin çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, rekabeti daha çok firmalar arasında kabul ettiklerini, bunun bir de müşterilere yansımasının bulunduğunu kaydetti.
     Kendilerinin tedarikçi olduğu için haklı olarak kendi ticari menfaatlerini gözetmeleri gerektiğini vurgulayan Arel, Rekabet Kurumu tarafından gerçekleştirilen denetimlerle haklı rekabet ortamı yaratılarak müşterilere de sağlıklı ürünler ve hizmetler sunulması sağlanmalıdır diye konuştu.
     Arel, Rekabet Kurumunun doğal olarak müşteri menfaatini gözettiğini dile getirerek, sektörde yıllar içinde gelişen bazı kusurlu alışkanlıkların ortadan kalkması gerektiğini vurguladı.
    
     -10 bin firmayı 300 kişi denetliyor-
    
     Sağlık sektörünün çok hassas bir konu olduğuna dikkati çeken Arel, Öncelikli olarak bireysel olarak kişilerin kendilerine çeki düzen vermeleri lazım. Sağlıkta bir denetim ve uygulama eksikliği var. Sektörde yaklaşık 10 bin medikal firma mevcut. Buna karşılık sadece 300 civarında piyasa gözetim ve denetim elemanı var. 10 bin firmayı bu 300 kişi denetliyor ifadesini kullandı.
     Arel, denetlemelerin de genelde şikayet üzerine yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:
     Denetlemelerde çok farklı kriterler var onların iyi ayıklanması gerekiyor. Aksi takdirde sonuca varmak da süreç alıyor. Mevzuattaki bir takım eksikliklere sayısal eksik de eklendiğinde yeterli denetim yapma olanağı pek kalmıyor. Sektörde ileri bir adım atılabilmesi için tüm tarafların çaba göstermesi lazım. Biz hepimiz aynı saftayız. Bütün çabamız daha iyi sağlık hizmetinin alınması.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Madikal sektörde denetim eksikliği var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER