Marka ve patent eğitimi semineri

Marka ve patent eğitimi semineri


GAZİANTEP (A.A) - İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırlanan Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi kapsamında, Marka ve Patent eğitim semineri düzenlendi.
     Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesi dekanlık konferans salonunda eğitimci Uğur Yalçıner tarafından verilen ve iş dünyası temsilcileri ile öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim seminerine, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Fahrettin Göğüşün yanı sıra 300e yakın öğrenci katıldı.
     Seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Türkay Dereli, marka ve patent konusunda düzenlenen etkinliğe gösterilen bu yoğun ve nitelikli ilginin, Türkiyenin katma değer, rekabetçilik ve teknoloji yönetimi ekseninde güzel yerlere gittiğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, 10 yıl öncesinde bu konulardaki farkındalığın yeterli olmadığını ve ilgili etkinliklere bu kadar ilgi gösterilmediğini ifade etti.
     240 kişilik salonda yaklaşık 300 kişinin bulunduğunu ve salona giremeyenlerin olduğuna değinen Dereli, kapasiteden biraz fazla katılımcı olması belki bazı sorunlara sebep olabilir, ama eğer önceliklerimiz doğruysa ki doğru, hedefimize hızlı bir şekilde ulaşabiliriz değerlendirmesinde bulundu.
     Artık teknolojik uyanışın başladığını dile getiren Dereli, şunları kaydetti:
     Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız öncülüğünde Türkiye bu konuda dönüşüyor, Ar-Geye önem veriyor ve bu sürecin sonuçlarının mutlaka patentlenmesi gerekiyor. Son 10 senede, başta Gaziantepte gerçekleştirilen önemli vizyon projeleri olan Marka Şehir, İnovasyon Vadisi ve Akıllı Sanayi projelerinin mutfağında olmak üzere, Teknopark ve Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde GAÜN olarak konunun hep odağında olduk.
     Türk Patent Enstitüsü (TPE) Kurucu Başkanı Uğur Yalçıner, eğitim programına pek çok farklı sektör ve meslek grubundan sağlanan yoğun katılımın fikri sınai mülkiyet hakları ve marka, patent konusunda genel bir farkındalığa ulaşıldığının göstergesi olduğunu belirtti.
     Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek devam niteliğindeki 3 eğitim seminerine katılanların marka ve patent konusunda sertifika almaya hak kazanacağı bildirildi.
     Diğer eğitim programlarının ise 5 Kasım 2012, 21 Kasım ve 6 Aralıkta düzenleneceği belirtildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Marka ve patent eğitimi semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER