Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesi

Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesi -Sokullu Mehmet Paşa Camisinin bir bölümü restore edilecek


EDİRNE (A.A) - Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesi kapsamında Sokullu Mehmet Paşa Camisinin bir bölümü restore edilecek.
     Havsa Kaymakamlığınca tarihi değerlerin korunması amacıyla hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesi, Kaymakam Barış Demirtaş ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün arasında imzalandı.
     Kaymakam Barış Demirtaş, yaptığı konuşmada, proje dahilinde ilçede bulunan Sokollu Kasım Paşa Külliyesine ait Sokullu Mehmet Paşa Camisinin son cemaat yerinin öncelikle aslına uygun olarak yapılacağını belirtti.
     Külliyeye ait tarihi çeşmenin de restore edileceğini ve çevre düzenlemesinin yapılacağını vurgulayan Demirtaş, Bu şekilde bölgemizin turizm alt yapısının geliştirilmesine de ciddi anlamda önemli bir katkı sağlanmış olacak. Uzun yıllardır halkımızın beklentisi olan restorasyon çalışması bu proje sayesinde hayata geçmiş oluyor dedi.
     Bu projenin sadece bir restorasyon projesi olarak düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, şöyle devam etti:
     Aynı zamanda projenin başlaması ile birlikte eserlerin tanıtımının da gerçekleştirecek. Projenin ihalesini Haziran ayı içerisinde yapmayı planlıyoruz. Bölgemizin tarihi, külliyemizin tarihi ile ilgili çeşitli tanıtıcı etkinlikler düzenleyerek bu vesile ile Havsamızı da mümkün olduğunca geniş bir platformda tanıtmayı hedefliyoruz.
     (GÜR-RC-NER)
<< Önceki Haber Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER