Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesi

Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesi -Havsa Kaymakamı Demirtaş: -Sokollu Mehmet Paşa Camisindeki çalışmalarımız üç ayrı ekip tarafından sürdürülmektedir


EDİRNE (A.A) - Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesi kapsamında restorasyonu devam eden Sokollu Mehmet Paşa Camisindeki çalışmaların üç ayrı ekip tarafından sürdürüldüğünü bildirdi.
     Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami bahçesine giriş kapısındaki son cemaat yerinin bitişine kadar olan alanın hafif aletler ile kazılarak orijinal tabanın bulunduğunu söyledi.
     Orjinal tabanın aslına uygun şekilde restore edildiğini belirten Demirtaş, Son cemaat yerinin kubbe altlarındaki sıvama işlemi tamamlandı. İkinci kubbenin alt sıva çalışmalarına geçildi. Öte yandan kubbelere kurşun döşeyecek olan ekipte çalışmalarına ova toprağı ve saman karışımı ile yapılan çamurun son cemaat yerinin kubbelerini çamur ile sıvaması işlerine başlandı. Proje kapsamında camimizde birçok çalışma yapılıyor. Sokollu Mehmet Paşa Camisindeki çalışmalarımız üç ayrı ekip tarafından sürdürülmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Gürkan Arda / Cihan Demirci
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Mimar Sinan Eserleriyle Yaşıyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER