Mutlu Bir Çocuk İçİn Ailede İletişim

Mutlu Bir Çocuk İçİn Ailede İletişim konferansı -Fatih Üniversitesi öğretim görevlisi Efkan Yeşildağ, Beşer Eğitim Kurumlarında velilere aile içi iletişimin önemini anlattı


MALATYA (A.A) - Fatih Üniversitesi öğretim görevlisi ve aile danışmanı Efkan Yeşildağ, Beşer Eğitim Kurumlarında velilere aile içi iletişimin önemini anlattı.
     Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Mutlu Bir Çocuk İçin Ailede İletişim konulu konferansa, Malatya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, İl Teftiş Kurulu Başkanı Mahmut Çalı, İl Sağlık Müdürü Nail Umay ile veliler ve davetliler katıldı.
     Yeşildağ, çocukları yetiştirirken yapılan yanlışları anlattığı konferansta, ailenin toplumun temelini oluşturduğunu vurguladı. Aile çökerse toplum da çöker sözünü hatırlatan Yeşildağ, insanların aile hukukunu kendi hukukları üzerinde tutması gerektiğini kaydetti.
     En sağlıklı aile yapısına sahip olan Türkiyede son yıllarda aşırı derecede boşanmalar yaşandığını hatırlatan Yeşildağ, Yapılan araştırmalara göre bazı illerde yeni evlenen üç çiften ikisi boşanıyor. Bu ciddi bir krizin öncesinde olduğumuzun habercisidir. İyi bir evlat yetiştirmek istiyorsak, anne ve babamıza karşı iyi bir evlat olmalıyız diye konuştu.
     Çocuk eğitimindeki yanlışlıklara da değinen Yeşildağ, Kendimiz aç açık kalıyor, ancak çocuklarımızı aç açık bırakmıyoruz. Hayatın hep rahat yönlerini çocuklarımızla paylaşıyoruz. Çocuklarımıza iyilik değil kötülük yapıyoruz. Çocuklarımızla rahatı değil hayatı paylaşmalıyız. Hep hatasız çocuk bekliyoruz. Kendimizin hatalarını görmüyoruz. Hata yapmak kötü bir şey değildir. Çocuklarımız hata yapma korkusuyla iş yapamaz oluyorlar. Hata yapmayan çocuklar değil, hatasından dersler çıkaran çocuklar yetiştirmeliyiz. Çocuğun kendi problemlerini kendisinin çözmesi sağlanmalı değerlendirmesinde bulundu.
     Anadolu geleneğinde aile yaşantısının anne merkezli olduğunu, ailede annenin şefkat, babanın ise güven anlamına geldiğini ifade eden Yeşildağ, annenin yokluğunun çocuklar için daha yıkıcı olabileceğini belirtti.
     Yeşildağ, konferansın ardından veliler için kitaplarını imzaladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayınncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Mutlu Bir Çocuk İçİn Ailede İletişim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER