Olimpiyatları değerlendirme toplantısı

Olimpiyatları değerlendirme toplantısı -2012 Londra Olimpiyatları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyatları Planlama Toplantılarına devam edildi -Spor Genel Müdür Baykan: Bu toplantılar, Türk sporuna yön vermek için önemli


ANKARA (A.A) - Londra Olimpiyatları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyatları Planlama Toplantılarına bugün yapılan 3 oturumla devam edildi.
     Spor Genel Müdürü (SGM) Mehmet Baykan başkanlığında, 5, 6 ve 7. oturumlar bugün gerçekleştirildi. Toplantıda, Sporcu Sağlığı ve Masörler Katkı Sağlıyor, Akademisyenler Yön Veriyor ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Sahaya İniyor oturumları düzenlendi.
     SGMden yapılan yazılı açıklamada, genel müdür Baykanın bu toplantıların düzenlenmesine olimpiyatlar öncesinde karar verildiğini belirterek, Bu toplantılar, Türk sporuna yön vermek için çok önemli dedi.
     Dünyada spordaki başarı ölçütünün olimpiyatlar olduğunu ifade eden Baykan, şunları kaydetti:
     Londra Olimpiyatlarını değerlendirmek ve geleceği planlamak üzere bu toplantı dizilerini gerçekleştiriyoruz. Her olimpiyat oyunlarından sonra oluşan kamuoyu Londradan sonra da oluştu. 4 yıl boyuncu sporda ne yaparsanız yapın, ne organizasyon düzenlerseniz düzenleyin, şampiyonluklar yaşayın sonuçta olimpiyat oyunlarında elde ettiğiniz dereceler konuşulur. Olimpiyatlarda ne yapıldıysa hasat odur, ölçü odur.
     Toplantı dizilerini Londraya gitmeden önce Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın talimatıyla planladıklarını anlatarak, Yeni bir yolculuğun eşiğindeyiz. Sizlerden katkı bekliyoruz. Her kesimden yetkilileri dinleyerek bir eylem planı oluşturacağız ifadelerini kullandı.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 2012 Londra Olimpiyatları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyatları Planlama Toplantılarının son ayağı olan Medya Yorumluyor oturumu, bakan Kılıçın başkanlığında yarın Ataköyde bulunan İstanbul Olimpiyat Evinde gerçekleştirilecek.
     Bu arada, toplantı dizileri kapsamında daha önce Kendimizi Dinliyoruz, Federasyonlar Tartışıyor, Sporcular Konuşuyor ve Teknik Adamlar Değerlendiriyor oturumları gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Olimpiyatları değerlendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER