Örümcek Ormanlarında İlkbahar projesi

Örümcek Ormanlarında İlkbahar projesi -Kürtün Kaymakamı Öztürk: Yaratıcı ve yenilikçi unsurları ile orman köylülerine alternatif geçim kaynağı yaratıldı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, hayata geçirilen Örümcek Ormanlarında Sonbahar projesinin yaratıcı ve yenilikçi unsurları ile orman köylülerine alternatif geçim kaynağı yarattığını söyledi.
     Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneğinin yürütücülüğünü yaptığı Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Yaşama Dair Vakıf (YADA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığıyla yürütülen, Hayata Artı Gençlik Programı tarafından desteklenen Örümcek Ormanlarında İlkbahar projesinin, son faaliyeti olan hasat etkinliği, Uluköy köyünde yapıldı.
     Etkinliğe Kürtün Kaymakamı Öztürkün yanı sıra Torul Orman İşletme Müdürü Ali İhsan Tosun, Örümcek Orman İşletme Şefi Ufuk Yolaydın, Kürtün Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Genç, Coca-Cola Türkiye Meyve Suları Genel Müdürü Sedef Salıngan Şahin, Hayata Artı Vakfı ve Yaşama Dair Vakıf temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     Öztürk, burada yaptığı konuşmada, hayata geçirilen Örümcek Ormanlarında Sonbahar projesinin yaratıcı ve yenilikçi unsurları ile orman köylülerine alternatif geçim kaynağı yaratıldığını belirterek, Proje, örnek bir projedir. Ormanlarımızda tıbbi ve aromatik bitki varlığı çok önemlidir dedi.
     Etkinlikte daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla Bitkileri Araştırma Enstitüsü seralarında yetiştirilen İstanbul kekiği, dağ kekiği, tıbbi adaçayı, melisa, sater, ekinezya, lavanta ve biberiyeninin içinde bulunduğu 18 tıbbi ve aromatik bitkilerin tanıtımı yapıldı.
    
     Muhabir: Kibar Düzgün
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Örümcek Ormanlarında İlkbahar projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER