Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası -Memur-Sen Bilecik Temsilciliği, kamu iş yerlerinde çalışanlara kıyafet serbestliği getirilmesi talebiyle imza kampanyası başlattı


BİLECİK (A.A) - Memur-Sen Bilecik Temsilciliği, kamu kurum ve kuruluşlarına ait iş yerlerinde çalışanlara kıyafet serbestliği tanınması amacıyla imza kampanyası başlattı.
     Memur-Sen Bilecik Kadın Kolları Basın Sözcüsü Emine Selin Hız, İstiklal Mahallesi Şadırvan Parkında kurulan stantta yaptığı konuşmada, Memur-Sen Konfederasyonunun, kurulduğu günden bu yana temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını kaydetti.
     Başörtüsü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda, duruşlarından taviz vermeden mücadelelerine devam ettiklerini ifade eden Hız, şöyle konuştu:
     Temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için eylem ve etkinlikler gerçekleştirdik. Kamu çalışanlarının kılık ve kıyafetine ilişkin yönetmelik birçok kısıtlayıcı hüküm içeriyor. Yönetmelikte, kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, etek boyuna, pantolonunun şekline ve başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan çarpık zihniyetin bakiyesi halen devam ediyor. Aynı yönetmelikte erkek çalışanların ayakkabısından, çizmesine, topuğuna, bıyığına, favorinin bitiş noktasına, kravat ve giyilecek süvetere kadar müdahale ediliyor. Karşımızdaki tablo, milletin seçtiği vekiller, kendi kıyafetini seçememektedir. Başı açık çalışabilen kadınlar varken, başını örterek çalışma hakkını kullanamayan kadınlar gerçeği de göz ardı edilmemelidir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmezden gelmemeli özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir.
     Hız, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasını, kamu çalışanlarına kıyafet serbestliği tanınması amacıyla başlattıklarını ve bir ay sürecek kampanya sonunda toplanacak imzaları Başbakanlığa sunacaklarını da sözlerine ekledi.
    
     Daha sonra, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların Bilecikteki şube yöneticileri ve vatandaşlar, stantta ilk imzaları attı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER